Anasayfa Haber Ban Riskine Dikkat: Anti-Lag+ Teknolojisi CS2 Gibi Oyunlarda Hile Korumasını Tetikliyor

Ban Riskine Dikkat: Anti-Lag+ Teknolojisi CS2 Gibi Oyunlarda Hile Korumasını Tetikliyor

AMD Sürücülerine
AMD Anti-Lag Teknolojisi

AMD, Anti-Lag+ teknolojisini oyunları daha duyarlı hale getirmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için tasarladı. Ancak bu özellik birçok çevrimiçi oyunda anti-hile sistemlerini tetikleyerek olumsuz sonuçlara yol açabiliyor.

Anti-Lag+ özelliğinin Call of Duty Modern Warfare 2, Call of Duty Warzone ve Apex Legends oyunlarında anti-hile korumasını tetiklediği ya da bu oyunları çökerttiği ortaya çıktı. Bununla birlikte, Anti-Lag+ etkinleştirildiğinde Counter-Strike 2’de kullanılan hile önleme yazılımlarının devreye girdiği açıklandı. Bu da kullanıcının tamamen uzaklaştırılmasına, başka bir deyişle banlanmasına neden oluyor.

Sonuç olarak AMD, en son Adrenalin sürücüsünü geri çekmek zorunda kaldı. Şirket sorunları doğruladı ve oyunda Anti-Lag+ kullanılmamasını tavsiye etti:

AMD Anti-Lag+ ve NVIDIA Reflex teknolojileri, oyunların kontrolünü ve grafiklerin nasıl işlendiğini optimize ederek giriş gecikmesini azaltmak için tasarlandı. Öte yandan bu iki teknolojilerin uygulanma şekillerinde bazı farklar var.

Geliştiriciler Reflex teknolojisini oyuna eklerken ayrı bir kütüphane kullanıyor ve bu kütüphane oyun motoruyla etkileşim halinde. AMD’nin Radeon RX 7000 serisi ekran kartları tarafından desteklenen Anti-Lag+ teknolojisi ise şirketin sürücülerinde bulunan bir özellik. Bu bağlamda oyun motorunda değişiklik gerekiyor ve hile önleme mekanizmaları tetikleniyor.