Anasayfa Haber OLED Monitör Sevkiyatlarında Sıçrama Yaşanıyor

OLED Monitör Sevkiyatlarında Sıçrama Yaşanıyor

MSI 491C QD OLED

OLED panel taşıyan monitörler PC pazarında yavaş yavaş kendine yer bulmaya başlıyor. TrendForce analistleri, OLED monitör sevkiyatlarının 2023 sonuna kadar yıllık %323 artacağını öngörüyor.

Analizler yapan firma, OLED monitörlerdeki sevkiyat artışını “astronomik miktarlar” olarak nitelendiriyor. Dahası, 2024 yılında sevkiyatların iki katına çıkarak bir milyon adede veya ötesine ulaşması bekleniyor.

Samsung’un 2023’te OLED monitör pazarına katılımı konusunda ciddileştiği söyleniyor. Kaynak basın bülteninde Samsung’un 2023’ün ikinci yarısında %27’lik bir pazar payı elde edebileceği ve böylelikle teknoloji devinin pazar lideri LG ile benzer bir seviyeye gelebileceği belirtilmiş.

Öte yandan Dell, tanınmış bir OLED monitör üreticisi olarak ön plana çıkmak istiyor. Dell’in %20’nin üzerinde pazar payı elde etmesi mümkün. Bu arada ASUS ve alt markaları 2023 yılında %9’luk pazar payına sahip olacak. Acer, AOC, Philips ve Corsair gibi diğer OLED monitör tedarikçileri ise pazarın geri kalan %15’lik kısmını oluşturuyor.

TrendForce, sevkiyatı hızla artan OLED monitörlerin yanı sıra gelecekte farklı boyutlara sahip modellerin artacağını düşünüyor. Gelecek yıl hem Samsung hem de LG’nin 31.5 inç OLED ürünlerini çok daha yaygın hale getirmesi bekleniyor. Tahminlere göre bu yeni panellerin 2024 yılında %10’un üzerinde pazar payına ulaştığını görebiliriz.