Anasayfa Haber Instagram, Yorumlar Bölümü İçin Anket Oluşturma Özelliği Sunacak

Instagram, Yorumlar Bölümü İçin Anket Oluşturma Özelliği Sunacak

Instagram Yorumlar Anket

Instagram, bazı kullanıcıların gönderilerindeki yorumlar bölümüne anket oluşturmasına izin vererek içerik oluşturuculara daha fazla etkileşim olanağı sunacak. Instagram Başkanı Adam Mosseri testi yayın kanalından duyurdu ve hem normal yayın gönderileri hem de Reels’teki yorumlara anket eklenebileceğini kaydetti. Bunun şu an için sadece küçük bir test olduğu ancak yakında herkes için yayınlanacağı ifade ediliyor.

Yorumlar bölümündeki anketler yıllardır çıkartma biçiminde kullanıcılara sunulan Hikayeler’dekine çok benzeyecek. Mosseri’nin paylaştığı ekran görüntüsüne göre diğer kullanıcılara belirli bir ankette kaç kişinin oy kullandığını görebilecek. Anketlerin yayınlandıktan sonra ne kadar süre açık kalacağı ya da X’teki gibi kullanıcıların oy almaya devam etmek için farklı zaman dilimleri arasından seçim yapma seçeneğine sahip olup olmayacağı şu anda belirsiz.

Instagram, yorum bölümünü daha etkileşimli hale getirmek için geçtiğimiz baharda kullanıcılara yorumlara GIF gönderme olanağı eklemişti. Platform ayrıca, Yakın Arkadaşlar ile başlattığı deneyimi temel alan, kullanıcıların belirli içerikleri belirli insan gruplarına ayırmaları için birden fazla liste oluşturmasına olanak tanıyan daha özel bir Hikaye deneyimi için seçenekleri de test ediyor.