Anasayfa Haber iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri İle Gelebilir

iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri İle Gelebilir

iOS 18 Yapay Zeka

Apple’ın iOS 18 mobil işletim sistemine yapay zeka özellikleri eklemek için çalıştığı ileri sürüldü. Gurman, Power On haber bülteninde Apple’ın büyük rakipleri Microsoft ve Google’ın yanı sıra OpenAI’ın önderlik ettiği üretken yapay zekanın yükselişiyle hazırlıksız yakalandığı hakkında daha önce belirttiği şeyleri tekrarlıyor.

Gurman, Apple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi’nin iOS 18’e yapay zeka özellikleri ekleme konusunda ekibe liderlik ettiğini söylüyor. Gurman, şirketin iOS 18’in yapay zeka yeteneklerini geliştirmek için bir veri seli kullandığını ve geniş dil modelinde veya LLM’de çalışan özellikler sağlamak istediğini ifade ediyor. Yeni özellikler, hem Siri’nin hem de Mesajlar uygulamasının soru sorma ve cümleleri otomatik tamamlama şeklini geliştirecek ve rakip hizmetlerdeki son değişiklikleri yansıtacak.

Apple’ın resmi olmayan adı Apple GPT olan kendi LLM’sini oluşturduğuna dair önce de söylentiler vardı. Ancak bugünkü yeni haber, bu planlar ve LLM’nin 2024 gibi kısa bir sürede Siri dijital asistanını geliştirmek için nasıl kullanılabileceği hakkında daha fazla bilgi veriyor.

Apple’ın hizmetlerden sorumlu başkanı Eddy Cue’nun şirketin üretkenlik uygulamalarına yapay zeka özellikleri eklemek için çalıştığını da paylaşılıyor. Buna göre Cue’nun ekibi, insanların Pages gibi uygulamalarda yazmasına veya Keynote’ta slayt destelerini otomatik olarak oluşturmasına yardımcı olmak için üretken yapay zekanın nasıl kullanılabileceğini inceliyor.

Apple içinde yapay zeka hizmetlerinin nasıl sunulacağı konusunda da bir tartışma olduğu söyleniyor. Bazılarının bunun iPhone gibi cihazlarda olmasını tercih ettiği, diğerlerinin bulut tabanlı olmasını isterken bazılarının da hibrit bir çözümü destekleyebileceği vurgulanıyor.