Anasayfa Haber Apple, BMW Araçların iPhone 15 NFC Çipini Bozduğunu Onayladı

Apple, BMW Araçların iPhone 15 NFC Çipini Bozduğunu Onayladı

Apple BMW iPhone 15 NFC

iPhone 15 cihazlarındaki NFC çipinin, BMW araçlardaki kablosuz şarj pedini kullandıktan sonra bozulduğuna dair şikayetleri sizlerle daha önce paylaşmıştık. Son olarak MacRumors, Apple’ın BMW şarj sorununu Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları’na gönderilen dahili bir notta kabul ettiğini bildirdi.

Apple sorunun arkasındaki nedeni tam olarak belirlemese de bazı yeni BMW ve Toyota Supra modellerindeki “az sayıdaki” kablosuz şarj cihazının, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max’ı şarj etmek için kullanıldığında NFC özelliklerini geçici olarak devre dışı bırakabileceği konusunda uyardı.

iPhone’daki NFC çipi, Apple Pay ve Dijital Anahtarlar da dahil olmak üzere çeşitli özelliklere güç sağlamak için kullanılıyor. Kullanıcılar daha önce şarj sorununun cihazlarını değişen sürelerde kurtarma moduna soktuğunu ve hatta beyaz bir ekran görüntülediğini bildirmişti.

Apple, teknisyenlere etkilenen iPhone’lardaki NFC çipini, Apple Service Toolkit 2’de bulunan bir yazılım aracını kullanarak çipi yeniden başlatarak yeniden canlandırmalarını tavsiye etti. Teknisyenler sorun çözülmezse donanım onarımına devam edebilecek. Kullanıcılara ise bir çözüm bulununcaya kadar araç içi kablosuz şarjı kullanmayı bırakmaları tavsiye ediliyor.