Anasayfa Haber X, Eski Kullanıcı Adlarını 50 Bin Dolara Satıyor

X, Eski Kullanıcı Adlarını 50 Bin Dolara Satıyor

X Eski Kullanıcı Adı

X tarafından aktif olmayan hesaplardan geri alınan eski kullanıcı adlarının 50 bin dolar gibi oldukça yüksek bir ücret ile satışa çıkartıldığı ileri sürüldü. Forbes’un haberine göre, bu kullanıcı adları için alıcı bulmaya çalışan platform satın alma işlemini başlatmak için 50 bin dolarlık sabit ücret isteyen talep e-postaları bile göndermiş durumda.

Elon Musk, Mayıs ayında X ya da eski adı ile Twitter’ın kullanılmayan hesapları tasfiye etmeye başlayacağını duyurduğunu ve kullanılmayan hesapları geri dönüştürme planlarını ima ettiğini de hatırlatalım.

Forbes tarafından görülen e-postalara göre, X’in şu anda “@Handle Team” adında bir görev gücü var ve bu ekip aktif olmayan hesaplara bağlı kullanıcı adlarını satın almak için bir pazar oluşturmak üzere çalışıyor. Hatırlarsanız X bu yıl politikasını değiştirerek kullanıcıların aktif kalmak için her 30 günde bir giriş yapmaları gerektiğini ve giriş yapmadan yeterince uzun süre kalırlarsa hesaplarının askıya alınması veya kalıcı olarak kaldırılması riskini şart koşmuştu.

Şu anda başka bir kullanıcının aktif olmayan kullanıcı adını elde etmek herkesin yapabileceği bir şey gibi değil. X’in web sitesi hala aktif olmayan kullanıcı adlarını yayınlayamayacağını söylüyor. Öte yandan, şirketin kullanıcılarından para kazanmanın bir başka yolu olarak bir kullanıcı adı pazarı olasılığını değerlendirdiğini gösteriyor.

X’in geçtiğimiz günlerde ücretli kullanıcılar için iki yeni abonelik seçeneği tanıttığını da not olarak düşelim.