Anasayfa Haber macOS İçin Yeni WhatsApp Mac App Store’da Yayınlandı

macOS İçin Yeni WhatsApp Mac App Store’da Yayınlandı

WhatsApp Mac App Store

WhatsApp bu yıl Mac bilgisayarlar için tamamen sıfırdan geliştirilmiş macOS uygulamasını tanıtmıştı. Uygulama Ağustos ayında sadece WhatsApp web sitesi aracılığıyla indirilerek kullanılabiliyordu. Şimdi ise macOS için yeni WhatsApp uygulaması artık Mac App Store üzerinden de edinilebiliyor.

Duyuru, WhatsApp ekibi tarafından bir X gönderisi ile paylaşıldı ve Meta’ya göre macOS için yeni WhatsApp artık Mac App Store’da küresel olarak mevcut. Mac uygulaması, App Store’daki iPhone uygulamasıyla birleştirilmiş durumda ve artık tek bir indirme bağlantısına sahip evrensel bir uygulama haline geldi.

WhatsApp’ın macOS için yeni sürümüyle testler geçen yıl Temmuz ayında başlamıştı. Eski sürüm aslında Electron ile oluşturulmuş bir web uygulaması olsa da yeni uygulama iPhone sürümünü temel alıyor ve Catalyst teknolojisiyle macOS’a taşınıyor.

Bu sayede Mac’teki WhatsApp artık daha hızlı çalışıyor ve grup sesli ve görüntülü aramalar gibi iPhone’da bulunan özelliklerin aynısına sahip oluyor. Yerel uygulamaların da daha az donanım kaynağı kullanarak pil ömründen tasarruf etmeye yardımcı olduklarını belirtelim.

WhatsApp’ın bu yeni sürümü macOS 11 (Big Sur) veya üstünü gerektiriyor.