Anasayfa Haber Resmi Minecraft Sunucu Listesi Yayınlandı

Resmi Minecraft Sunucu Listesi Yayınlandı

Resmi Minecraft Sunucu Listesi

Microsoft ve Mojang Studios ebeveynlere çocukları için oyun deneyimini güvenli tutma konusunda daha iyi bir şans vermek amacıyla resmi Minecraft sunucu listesi web sitesinin kurulduğunu duyurdu.

Mojang listeyi oluşturmak için Gamersafer adlı bir grupla ortaklık kurdu. Mojang, bir Minecraft sunucusunun listeye dahil edilmesi için gerekli şartları belirtmeyi de ihmal etmedi: “Öncelikle Minecraft Kullanım Kurallarına uyduklarını kanıtlamaları gerekiyor. İkinci olarak, resmi iletişim bilgilerini, sunucunun amacını, kimin için olduğunu ve sunucunun tonunu ve ilkelerini belirleyen temel topluluk yönetimi uygulamalarını sağlamaları gerekiyor. Böylece bir dünyaya atlayıp zaman yatırımı yapmadan önce daha fazla bilgiye sahip olursunuz!”

Listedeki Minecraft sunucularının Mojang’ın yönergelerine uymasının yanı sıra Gamersafer bu kurallara uyup uymadıklarını görmek için bu sunucuları periyodik olarak kontrol ederek bu yönergeleri uygulayacak. Bu sunucular kendilerini güvende tutacak özellikler eklediklerini göstermek için resmi listede rozetler kazanıp sergileyebilecek.

Bu önlemlere rağmen Mojang, resmi Minecraft sunucu listesinde bulunmanın, bir sunucuya oturum açmanın yüzde 100 güvenli olduğunu garanti etmediğini söylüyor ve şunları ekliyor: “Çevrimiçi güvenlik, diğer çabaların yanı sıra sürekli ebeveyn denetimini ve çocuk eğitimini gerektirir. Bu site bu unsurların yerini alamaz ancak bu yolculuk hakkında sizi bilgilendirmeye yardımcı olmak için orada.”

Projenin henüz başlangıç aşamasında olduğunu, önümüzdeki aylarda değişip gelişebileceğini belirtelim.