Anasayfa Haber Apple: M3 MacBook Pro 8 GB RAM ile 16 GB RAM’li Diğer...

Apple: M3 MacBook Pro 8 GB RAM ile 16 GB RAM’li Diğer Sistemlere Benziyor

M3 MacBook Pro 8 GB RAM 16 GB RAM

Apple, Scary Fast etkinliği ile M3 işlemcili MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Öte yandan, 62.999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan 14 inç M3 MacBook Pro modelinin 8 GB birleşik bellekle birlikte gelmesi yetersiz bulundu. Diğer RAM seçenekleri içinse ekstra ücret ödemek gerekiyor ve şirketin birleşik bellek mimarisi nedeniyle daha sonraki bir tarihte yükseltme olanağı bulunmuyor. Apple cephesi ise M3 işlemcili 14 inç MacBook Pro modelinin 8 GB RAM ile 16 GB RAM’li diğer sistemler ile benzer performans sunduğunu ileri sürdü.

Apple, yaratıcı profesyonel iş akışlarının çoğu için 8 GB’ın yeterli RAM miktarı olmadığını ve ek olarak “Pro” olarak pazarlanan bir makine için 16 GB’ın minimum olması gerektiğini savunan kullanıcıların eleştirilerine açık hale getirdi.

Apple’ın dünya çapındaki ürün pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Bob Borchers, Çinli makine öğrenimi mühendisi ve içerik yaratıcısı Lin YilYi ile yakın zamanda yapılan bir röportajda bu eleştiriye doğrudan yanıt verdi.

Borchers şöyle dedi: “Belleğimizi diğer sistemin belleğiyle karşılaştırmak aslında eşdeğer değildir çünkü belleği çok verimli kullanıyoruz, bellek sıkıştırması kullanıyoruz ve birleşik bir bellek mimarimiz var. Aslında M3 MacBook Pro’daki 8 GB, muhtemelen diğer sistemlerdeki 16 GB’a benzer. Bunu çok daha verimli bir şekilde kullanabiliyoruz. Ve şunu söyleyebilirim ki, insanların gelip kendi sistemlerinde yapmak istediklerini denemelerini ve inanılmaz bir performans göreceklerini düşünüyorum. Bu sistemlerin ham verilerine ve yeteneklerine bakarsanız, bu gerçekten olağanüstü. Bence burası insanların spesifikasyonların ötesini görmesi, aslında yeteneklerin ötesine bakması ve sizin gibi sistemleri gerçekten kullanmış güvenilir insanları dinlemesi gereken yer.”

Peki siz M3 MacBook Pro’nun temel yapılandırmasında yer alan 8 GB birleşik bellek hakkında ne düşünüyorsunuz?