Anasayfa Haber Microsoft, OneDrive Uygulamasını Kapatanlardan Geri Bildirim İstemekten Vazgeçti

Microsoft, OneDrive Uygulamasını Kapatanlardan Geri Bildirim İstemekten Vazgeçti

OneDrive Geri Bildirim

OneDrive kullanıcıları Windows’un artık neden olduğunu açıklamadan OneDrive uygulamasının kapatılmasına izin vermediğini fark etmişti. Öte yandan Microsoft, kullanıcılardan gelen tepkiler sonrasında OneDrive uygulamasını kapatırken zorunlu geri bildirim alma isteğini iptal etme kararı aldı.

Bir Microsoft sözcüsü, The Verge‘e yaptığı açıklamada geri bildirim isteğinin yalnızca  OneDrive kullanıcılarının küçük bir bölümüne açık olduğunu ve şirketin bunu zaten durdurduğunu söyledi.

Windows 10 ve 11’de OneDrive uygulamasını kapatmaya çalışmak artık seçim yapmak zorunda bırakmıyor ve “OneDrive’dan Çık” seçeneğini engellemiyor. Bazı kullanıcılar kapatma düğmesinin “Senkronizasyonu duraklat” açılır menüsünün veya işletim sistemindeki diğer “reklamların” arkasında gizlenmesinden hala hoşlanmayabilir ancak en azından geri bildirim zorunluluğu artık ortadan kalktı.

Windows’ta OneDrive istemcisindeki tartışmalı değişikliği kaldırmak için güncelleme yüklemenize veya herhangi bir dosya indirmenize gerek olmadığını belirtelim.