Anasayfa Haber Microsoft Edge, Videolarda Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliği Kazanıyor

Microsoft Edge, Videolarda Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliği Kazanıyor

Microsoft, Windows 7/8'de Edge için güvenlik güncellemesi yayınladı.

Microsoft Edge, yakın zamanda kullanıcıların beğenisini kazanacak önemli bir özellik kazanacak. Özetle, tek bir tuşla basarak videolar farklı dillerde gerçek zamanlı olarak çevrilecek. İlk olarak @Leopeva64 tarafından fark edilen özellik Canary Channel’daki Insider’lar tarafından test ediliyor.

Test aşamasında İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Rusça olmak üzere dört dile çeviri yapılacağı söyleniyor. Gerçek zamanlı çeviriyi etkinleştirmek için dahil edilen buton ilk olarak birkaç hafta öncesinde Canary Channel’da ortaya çıkmıştı, o zamanlar işlevsizdi. Şimdi ise test kullanıcıları anlık çeviri için bir dil seçmek üzere bir açılır menüye erişim kazandı. Şimdilik özelliği kullanmak mümkün değil, ancak görünüşe göre gelişim aşaması devam ediyor ve önümüzdeki haftalarda yeni adımlar atılacak.

Microsoft zaten yıllardır çeviri işinin içinde yer alıyordu. Sohbet uygulaması Skype, 2015 yılında gerçek zamanlı çeviri desteği kazanmıştı. Microsoft, çevrilen kelimelerin bir makine yerine orijinal konuşmacı gibi duyulmasını sağlayan TruVoice gerçek zamanlı çeviri de dahil olmak üzere çeviri teknolojisini yıllar içinde sürekli geliştirdi. Bu kez şirket yeteneklerini Edge kullanıcılarına aktaracak.