Anasayfa Haber Bing, GPT Desteğine Rağmen Pazar Payı Kaybediyor

Bing, GPT Desteğine Rağmen Pazar Payı Kaybediyor

Bing Chat Microsoft Hesabı

Microsoft, OpenAI ile ortaklığının meyvelerini oldukça hızlı yemeye başladı. Geçmişte çok küçük bir kitlenin ziyaret ettiği Bing, haftalar içerisinde rekorlar kırdı çünkü yapay zeka destekli sohbet botunun kullanılmaya başladığı duyurulmuştu. Yazılım devi ChatGPT sohbet robotunu GitHub’daki kod destek yapay zekasından Microsoft Paint’teki üretken resimlere kadar neredeyse tüm ürünlerine dahil etti. Bing’in yanı sıra, Windows işletim sistemine Copilot (aslında yine Bing) adında bir asistan entegre edildi.

Çeşitli istatistikler tutan Stat Counter‘a göre Bing’in pazar payı Amerika Birleşik Devletleri’nde bir önceki yıla göre %7.4’ten %6.9’a geriledi. Google’ın payı ise %86.7’den %88’e yükseldi. Bu istatistikler basit görünebilir lakin milyonlarca kişinin dahil olduğunu belirtelim. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ve bağlantılı platformlar kısa süre içinde çok hızlı bir çıkış yakalamıştı, ancak her hızlı çıkışın bir de inişi var.

Öte taraftan Google şu anda ABD’de bir dava ile karşı karşıya. Düzenleyiciler, şirketin arama konusundaki tekelini kendi ürünlerini ön plana çıkarmak için kullandığını iddia ediyor. Google, Firefox, Apple ve Samsung gibi şirketlere önceden yüklenmiş tarayıcılarda ve uygulamalarda “varsayılan arama” konumunu korumak için milyarlarca dolar ödüyor.

Bing’in tanınırlığı yapay zeka çözümleriyle birlikte artmış, Google’ın pazar payı gerilemişti. Görünüşe göre bu büyüme kısıtlı kaldı. Microsoft ise ürünlerinin cazibesini artırmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor.