Anasayfa Haber OpenAI, Yeni Nesil Yapay Zeka Modeli GPT-5 Üzerinde Çalışıldığını Onayladı

OpenAI, Yeni Nesil Yapay Zeka Modeli GPT-5 Üzerinde Çalışıldığını Onayladı

OpenAI GPT-5

OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin yapay zeka modelinin yeni nesli olan GPT-5 üzerinde çalıştıklarını resmen onayladı. Sam Altman yeni nesil yapay zekanın piyasaya sürülmesi içinse bir zaman çizelgesi taahhüt etmiyor.

Altman, GPT-5’e eğitim verilmesi için daha fazla veriye ihtiyaç duyulacağını ifade ediyor. Bu eğitimin internette halka açık veri setlerinin yanı sıra şirketlerin özel verilerinin birleşiminden olacağı da bilgiler arasında.

GPT-5 muhtemelen önceki modellerden daha karmaşık olsa da Altman, modelin tam olarak hangi yeni yeteneklere ve becerilere sahip olabileceğini tahmin etmenin teknik olarak zor olduğunu söyledi.

Altman: “Bu modeli eğitene kadar bu bizim için eğlenceli bir tahmin oyunu gibi. Bu konuda daha iyi olmaya çalışıyoruz çünkü güvenlik açısından yetenekleri tahmin etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak GPT-4’ün yapmadığı şeyin tam olarak ne olacağını size söyleyemem.” dedi.

OpenAI, modellerini eğitmek için, diğer büyük yapay zeka şirketlerinin çoğu gibi NVIDIA’nın gelişmiş H100 çiplerini kullanıyor. Bu, rakip teknoloji şirketlerinin yapay zeka sistemleri oluşturmak için gereken önemli yarı iletkenleri güvence altına almak için yarıştığı geçen yıl Silikon Vadisi’nin en popüler ürünü haline geldi. Altman, NVIDIA’nın parça başına 40.000 dolarlık çiplerindeki tedarik sıkıntısı nedeniyle tüm yıl boyunca “acımasız bir kriz” yaşandığını ifade etti. Şirketin kendi yapay zeka çiplerini üretmek istediğini de bu noktada hatırlatalım.

OpenAI yaklaşık bir yıl önce ChatGPT’nin piyasaya sürülmesiyle, saniyeler içinde metin, resim, kod ve diğer multimedya oluşturabilen üretken yapay zeka sistemleri oluşturma yarışında şimdiden liderliği ele geçirdi. Altman, tüketici başarısına rağmen OpenAI’ın yapay genel zeka oluşturma yolunda ilerleme kaydetmeyi hedeflediğinin altını çiziyor.