Anasayfa Haber watchOS 10.2, Saat Kadranları Arasında Kaydırarak Geçiş Yapmayı Geri Getirecek

watchOS 10.2, Saat Kadranları Arasında Kaydırarak Geçiş Yapmayı Geri Getirecek

watchOS 10.2 Saat Kadranları Arasında Kaydırarak Geçiş

Apple Watch bu yılın başlarında yayınlanan watchOS 10 güncellemesinde yer almayan kullanışlı bir özelliğini yakında geri getirebilir. watchOS 10.2 beta 3 kodlarında @aaronp613 tarafından fark edildiği üzere kullanıcıların saat kadranları arasında kaydırarak geçiş yapmasına bir kez daha olanak tanınacak.

Apple, watchOS 10 güncellemesi sonrasında kullanıcıların ekranın kenarından sola veya sağa kaydırarak saat kadranları arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan özelliği kaldırdı. Özelliğin bu yılın sonlarında watchOS 10.2’nin bir parçası olarak gelmesi bekleniyor. Şu an için kullanıcılar mecburen saat kadranına basıp basılı tutarak saat kadranları arasında geçiş yapmak için daha uzun yolu tercih ediyor.

watchOS 9’da saat kadranlarını kaydırma hareketiyle değiştirmek varsayılan bir yöntemdi ancak Apple saat kadranlarını yanlışlıkla değiştirmenin çok kolay olduğuna dair şikayetler nedeniyle etkileşimi güncelledi.

watchOS 10.2 ile saat kadranlarını değiştirmek için önceki yöntemi tercih eden Apple Watch sahipleri, isterlerse bu ayarı etkinleştirmeyi seçebilirler. Bu seçenek üçüncü beta sürümünde Ayarlar > Saat altında yer alıyor.

watchOS 10.2 şu anda hem geliştiricilerin hem de genel beta test kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Güncellemenin tüm kullanıcılara ise Aralık ayında gelmesi bekleniyor.