Anasayfa Haber ColorOS 14 Tanıtıldı, İşte Gelen Yenilikler

ColorOS 14 Tanıtıldı, İşte Gelen Yenilikler

ColorOS 14 Tanıtım tarihi

Oppo, ColorOS 14 işletim sistemini tanıttı. ColorOS 14’ün global beta sürümü belirli bölgelerde kullanıma sunulmaya başlandı, Oppo Find N2 Flip ise Kasım ayı ortasında kararlı sürüme kavuşan ilk cihaz olacak. Gelen yenilikler şu şekilde:

Trinity Engine özelliği uygulama ve dosya verilerini sıkıştırarak telefonda 20 GB’a kadar depolama alanı tasarrufu sağlayabiliyor. RAM Vitalization ise Android’in RAM mekanizmasını, özellikle arka plan uygulamalarını RAM’de tutma konusunda daha efektif bir yöntemle değiştiriyor. Üçüncü ve son bileşen olan CPU Vitalization, yonga setinin performansını ve güç kullanımını dengeliyor.

Trinity Engine ÖzelliğiColorOS 14 ile birlikte telefonu kullanıp kullanmadığınıza ve nasıl kullandığınıza bağlı olarak şarj akımını ayarlamak için yapay zeka algoritması kullanan bir akıllı şarj sistemi geliyor. Bu sistem sayesinde batarya aşınma ve yıpranmasının azaltılması amaçlanmış.

ColorOS 14 Always On DisplayOppo, kullanıcı arayüzünün görünümünü ve hissini de standartlaştırılmış unsurlarla güncelledi. Aqua Dynamic olarak adlandırılan tasarım, işlevselliği minimum dikkat dağınıklığıyla görüntülemek için durum çubuğundan açılan panelleri barındırıyor.

ColorOS 14 TasarımAyrıca şirket Always On Display’e yeni bir Go Green stili ekledi. Bu stil nerede olduğunuza, ne yaptığınıza, hava durumuna ve diğer aktivitelere göre gün boyunca otomatik olarak güncellenebiliyor.

Son olarak ColorOS 14 için yayınlanan yol haritası şu şekilde:

ColorOS 14 Yol Haritası