Anasayfa Haber Western Digital, SanDisk SSD’lerin Donanım Sorunlarını Reddetti

Western Digital, SanDisk SSD’lerin Donanım Sorunlarını Reddetti

SanDisk Extreme ve Extreme PRO Taşınabilir SSD

Bir veri kurtarma şirketi olan Attingo’nun başkanı, geçtiğimiz hafta SanDisk Pro ve farklı bazı harici SSD’lerin donanımsal bir sorun nedeniyle arızalandığını dile getirmişti. Konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyan Western Digital ise arıza iddialarını reddetti.

Son açıklamalarda, bu yılın başlarında belirli SanDisk Extreme Pro 1 TB, 2 TB ve 4 TB, SanDisk Extreme 4 TB ve WD My Passport SSD 4 TB taşınabilir SSD’leri etkileyen ürün yazılımı sorunundan donanım bileşenlerinin sorumlu olabileceğini öne sürülüyor. Daha fazla bilgi toplamak için çalışıyoruz. Şu anda ürün yazılımı güncellemesiyle başarıyla çözdüğümüz ürün sorunları arasında donanım sorunlarının bir rol oynadığına inanmıyoruz.

Depolama şirketi, üretim sürecinde PCB tasarımı ve montajı için standartlara bağlı kaldıklarını, kaliteli lehimleme ürünleri kullanıldığını ve sevkiyat öncesi testler yaparak ürün kalitesini sağladıklarını söylüyor. Markus Häfele, veri kurtarma alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip bir şirket Attingo’nun genel müdürü. Deneyimli isim Avusturyalı bir internet sitesine verdiği demeçte şirketinin SanDisk Extreme, SanDisk Extreme Pro ve WD My Passport SSD’lerde arızalarla karşılaştığını söyledi. Hatta Western Digital bu arızalar nedeniyle bir toplu dava ile karşı karşıya.

Häfele, sürücülerde bileşenlerin boyutu ile bağlı oldukları devre kartları arasındaki uyumsuzluklar da dahil olmak üzere çok sayıda donanım sorunu olduğunu belirtiyor. Bu uyumsuzluk dengesiz bağlantılara ve aşırı ısınmaya yol açarak SSD’leri hasara daha açık hale getirmekte. Ayrıca ürünlerde kullanılan lehim kabarcık oluşturma eğiliminde.

Attingo’dan uzmanlar, bahsi geçen SSD’lerin son sürümlerinde “kötü oturan bileşenleri daha iyi sabitlemek için ekstra epoksi” kullanıldığını gözlemledi. Yapılan bu değişiklikler, üreticinin donanım kusurlarının farkında olduğunu ve düzeltmeye çalıştığını gösteriyor. Ancak yapılan iyileştirmelere rağmen SSD’lerin yeni modelleri hala arızalanmaya meyilli.