Anasayfa Haber Ekran Kartı Üreticileri Yapay Zekaya Yönelik Yazılımlar Sunmaya Başlıyor

Ekran Kartı Üreticileri Yapay Zekaya Yönelik Yazılımlar Sunmaya Başlıyor

ASRock, AI QuickSet uygulaması ile yapay zekayı PC kullanıcıları için daha kolay ve erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. AI Quickset isimli uygulama özünde birçok yapay zeka programı için indirme ve yükleme sürecini basitleştiriyor. Donanım üreticisi yeni uygulamasının yapay zekanın yaygınlaşmasına yardımcı olacağını söylüyor, ancak AI QuickSet’i kullanmak için ASRock markalı Radeon RX 7000 Serisi bir ekran kartı olması şart.

AI QuickSet’in çalışma şekli oldukça basit; bir nevi Steam gibi ama AI yazılımları için kullanılmakta. AI QuickSet’in yaptığı tek şey, AI uygulamalarına kolay erişim sağlamak ve minimum manuel adımla yüklemek için bir merkez sunmak. Bu aslında biraz basit bir adım fakat aynı zamanda çok da önemli olabilir. Kolay erişim sayesinde yazılımların popülaritesi daha hızlı artabilir.

ASRock yalnızca AMD ve Intel markalı ekran kartları üreten bir şirket ve şimdilik yalnızca Radeon RX 7000 Serisi için destek sağlanıyor. Tanıtımda ise RDNA 3’ün ve güç verdiği RX 7000 serisi kartların gelişmiş AI yeteneklerine özellikle dikkat çekiliyor. Açıkçası desteğin belirli bir GPU serisiyle kısıtlanması yaygınlaşma açısından şirketin planlarına sekte vuracaktır.