Anasayfa Haber Windows 11 23H2: Moment 4 Artık Zorunlu Bir Güncelleme Olarak Sunuluyor

Windows 11 23H2: Moment 4 Artık Zorunlu Bir Güncelleme Olarak Sunuluyor

Microsoft, KB5032190 ile birlikte bu yılın en önemli güncellemesi olan “Windows 11 Moment 4’ü” zorunlu hale getirdi. Windows Copilot da dahil olmak üzere bir takım yenilikler sunulmuştu. Yeni özelliklere ilave olarak birçok hata düzeltildi ve iyileştirmeler de yapıldı.

KB5032190 Salı Güncellemesi artık otomatik olarak yüklenecek. Pekala bu ne anlama geliyor? Windows Copilot ve yeni Dosya Gezgini gibi özelliklerin isteseniz de istemeseniz de sisteminizde etkin hale gelecek.

Moment 4 isimlendirmesi farklı mı geliyor? Yazılım devi, bir süre öncesinde büyük güncellemeler yerine “Moment” adı verilen hızlı paketler sunmaya başlamıştı. Moment 4 de temel olarak Windows 11 sürüm 23H2 ile sunulan özellikler kümesini temsil ediyor. 23H2 güncellemesi daha önce çoğu kullanıcıya sunulmuş olsa da, Salı Güncellemesi 22H2 sürümünü çalıştıran herkes için yeni özellikleri aktif hale getirecek.

Aylardır tanıtılan ve beta testleri yapılan Microsoft Copilot artık Windows 11 kullananların büyük kısmına ulaşmış olmalı. Çoğu kullanıcı Cortana’nın yerini alan Copilot’u deneyimlemek istiyordu.

Moment 4 ile Neler Değişiyor?

Birkaç temel yenilikten daha bahsedelim.

  • Görev Çubuğu: “Never Combine (Asla Birleştirme)” modu nihayet Görev Çubuğuna geliyor. Ayrıca Ses düzeyi karıştırıcı, her uygulama için ses ayarlarını ayrı ayrı özelleştirmek için hoş bir güncelleme alıyor. Ek olarak, Görevler doğrudan Görev Çubuğundan sonlandırılabilecek ve bildirimler daha iyi işlenecek.
  • Dosya Gezgini: Windows 11’deki Dosya Gezgini’ni de değişiyor. Artık daha hızlı ve daha güzel görünen WinUI arayüzü kullanılıyor. Ayrıca bazı görsel değişikliklere sahip ve daha iyi fotoğraf görüntüleme için bir Galeri Modu sunuldu. Bir başka yeniliğe gelince, Dosya Gezgini çok çeşitli arşiv dosyası formatlarını destekliyor.
  • Windows Share: Windows Share kullanıcı arayüzü yeniden tasarlanıyor ve kullanıcıların Outlook’ta öğeleri paylaşmak için kişileri aramasına olanak tanıyor.
  • Yedekleme: Yeni bir Windows yedekleme uygulaması sunuldu. Böylelikle başka bir bilgisayara geçiş için Windows Ayarlarınızı ve dosyalarınızı yedeklemeniz kolaylaşıyor.
  • Windows 11 ayrıca Unicode Emoji 15’e dayalı yeni emojiler ve daha iyi bir Spotlight deneyimi sunuyor.
  • Ayarlar bölümü, yeni bir ana sayfa, dinamik aydınlatma, uyarlanabilir karartma ve Dev Drive ile güncellendi.