Anasayfa Makale İncelemeler Hawked Erken Erişim İncelemesi

Hawked Erken Erişim İncelemesi

Hawked

Ülkemizde nişancı oyunları, daha doğrusu TPS ve FPS türü oyunlar uzun yıllardır popülerler. Genel olarak “shooter” kategorisinde incelediğimiz bu video oyunları gün geçtikçe birbirine benzer hale geliyorlar. Doğal olarak günün sonunda oyuncular için fark yarayan veya bu potansiyeli vaat eden oyun sayısı gitgide azalıyor. Bu yüzden bugün sizlere anlatacağım Hawked farklı yapısı ve eğlenceli oynanışıyla hayli dikkat çekici bir video oyunu.

Oynaması tamamen ücretsiz olan Hawked’ı iki farklı özel betada deneme şansına eriştim ve yapı olarak çok beğendim. Sürgün Ada olarak adlandırılan özel bir bölgece biraz extraction shooter, biraz bulmaca, biraz PvE, biraz da PvP derken bu iki seansta da oyuna doyduğumu hissedemedim. Çünkü haritanın her bir köşesinde farklı bir hazine, farklı bir macera oyuncuları bekliyor.

Hawked

Hawked 30 Kasım’da Erken Erişime Açılıyor

The 4 Winds Entertainment tarafından 30 Kasım’da MY.GAMES Launcher ve Steam üzerinden yayınlanacak olan Hawked, neredeyse her oyuncunun ilgisini çekebilecek farklı mekanikleri, tek bir oyun ve tek bir macera içinde toplamayı amaçlıyor. Üstelik bu amaca hizmet etmesi için şu anda Hawked’ın resmi websitesi üzerinde Haydut Çağrısı etkinliği başlamış durumda. 30 Kasım’da başlayacak erken erişim öncesinde buradan kaydınızı oluşturabilir ve çok özel ödüllerin sahibi olabilirsiniz. Ayrıca katılım arttıkça oyunculara verilecek başlangıç ödülleri de artacağı için ne kadar çok kişi erken erişime katılırsa o kadar ödül sahibi olabileceksiniz.

HAWKED ERKEN ERİŞİM İÇİN BU BAĞLANTIDAN KAYIT OLUN!

Hawked kendini Hazine Avı ve Nişancılık oyunu olarak tanımlıyor. En fazla üç kişilik takımlar halinde Sürgün Ada’ya giriş yapıyor ve burada bulunan tarihi eserleri ada dışına taşımaya çalışıyorsunuz. Elbette bu işin sadece tanım kısmı. Uygulama kısmı koordinasyon, dikkat ve uyumlu takım çalışması istiyor. Ben birkaç maçta sırf eğlenmek için sadece güzel bir silah bularak diğer oyuncuları avlamaya çalıştım ama oyunun ana amacı bu olmadığı için doğal olarak adadan ellerim boş döndüm.

Takımınızı oluşturup veya rastgele eşleşme ile ekip bulup oyuna girdiğinizde elinizde sadece başlangıç silahınız ve özel yetenekleriniz oluyor. Burada müthiş bir özgürlük daha oyun başlamadan size sunulmuş oluyor. Ben genelde bumerang seçsem de, farklı özel yetenekler arasından seçim yapıp, başlangıç silahınıza ek donanımlarla adada maceraya atılabiliyorsunuz. Bu ek donanımları ise FevriAlem adı verilen oyunun HUB bölgesinde seçebiliyorsunuz. Sürgünada’nın amansız dalga ve akıntılarına direnecek şekilde tasarlanan bu özel bölge, suyun altına inşa edilmiş. Buradaki satıcı NPC’lerle konuşarak hem görünüm tarafında hem de ekipman tarafında birçok özelleştirme ve geliştirme yapabiliyorsunuz.

En son haydut karakterimizi hazırlamış ve adaya giriş yapmıştık. Bu noktadan sonra haritayı doğru okumak çok önemli. Adanın PvE mücadelelerini kapsayan Arakçı adı verilen sürüngen ırk ile kapışa kapışa hazineleri güvene almaya çalışıyorsunuz. Elbette adada sizin gibi başka takımların da olacağını unutmayın. Hazineyi alabilmek içinse adanın dört bir yanında bulunan bulmacaları çözerek doğru şifreyi elde etmeniz gerekiyor. Bu bulmacaları tek başınıza da çözebiliyorsunuz ama takım olarak iletişim halinde olduğunuzda başarı çok daha kolay geliyor. Siz orada şifreleri çözmeye çalışırken başka bir haydut takımı gelip emeğinizin üzerine konabilir, veya hazineyi korumaya çalışırken yine diğer oyuncular tarafından alt edilebilir, bu yüzden Sürgünada’dan beklediğinizden daha erken zamanda ayrılmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu yüzden bir kişi çevreyi gözlerken, diğer iki kişi de bulmaca parçalarını toplamaya çalışabilir. Veya farklı bir taktik olarak herkes ayrı bir bulmacaya gidebilir. Bu şekilde çok daha hızlı bir şekilde sembolleri toplayabilirsiniz ama bir pusu durumunda 1v3 kalacağınız için muhtemelen hayatta kalma şansınız da az olacaktır. Risk oyununu harita konumunuz ve ön görüleriniz ışığında belirleniyor. Daha dengeli bir oynanış çizebilir, daha riskli ama hızlı yöntemleri seçebilir veya sadece diğer takımların hazinelerinin peşinde koşabilirsiniz.

Hawked

Hawked Farklı Oynanış Elementlerini Aynı Potada Eritiyor

Oynanış olarak da çok hızlı bir yapım Hawked. Oldukça atletik ve her yere tırmanmayı seven bir haydut karakteri yönetiyorsunuz sonuçta. Ayrıca daha eğitim kısmındayken size bir kanca veriliyor ve bu kanca sayesinde belli bölgelerde yolunuzu çok daha kestirmeden aşabiliyorsunuz. Sonra, PvE kısmını kapsayan Arakçılar ile olan savaşlarınız sonunda özel sandıkları açabiliyor ve farklı nadirlik ve kalitedeki silahlara erişebiliyorsunuz. Ki elinizde düzgün bir silah olması, diğer oyuncularla karşı karşıya geldiğinizde sizi çok daha avantajlı bir konuma taşıyor. Bu yüzden hazinelerin peşinde koşarken bir yandan da yol üstündeki kampları temizlemeniz gerekiyor. Arakçılar genel olarak çok zorlu olmasalar da özellikle bazı düşman tipleri kolay kolay ölmedikleri ve yakın muharebeyi sevdikleri için size zorlu anlar yaşatabiliyorlar. Eh, onlarla uğraşırken bir başka haydut takımı gelip sizi ortadan kaldırabiliyor.

Ölüm ise iki aşamalı bir mekanikle oyuna eklenmiş. Biri sizin sağlığınızı sıfıra getirdiğinde direkt ölmek yerine yerlerde sürünmeye başlıyorsunuz. Bu durumda eğer takım arkadaşınız yakında ve müsait durumdaysa, siz ölmeden canlandırma yapabiliyor. Ama yetişemezse veya düşman oyuncu üzerinizde bitiriş hareketi uygularsa tamamen ölüyorsunuz ve sadece maç bitene kadar olan biteni izliyorsunuz.

Hawked

Burada önemli bir geri dönüş de eklenmiş. Diyelim ki çatışmada öldünüz ve takım arkadaşlarınız sizi kurtaramadı. Bu durumda enseyi karartıp oyundan çıkmaya gerek yok. Haritada bazı özel noktalarda canlandırma noktaları bulunuyor. Bunları kullanarak takım arkadaşlarınızı ölümden geri çağırabiliyorsunuz.

Hawked Haydut Çağrısına Katılmak ve oyunu ilk deneyenlerden olmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Elbette önümüzdeki dönemde Hawked’ı daha fazla oynayarak ve erken erişim dönemini iyice sömürerek sağlam bir karakter hazırlamak istiyorum. Ama şimdilik sunucular kapalı ve 30 Kasım tarihinde hepimiz için açılacak. O yüzden aşağıda paylaştığımız bağlantıları kullanarak Hawked için yapılan Haydut Çağrısına katılmayı unutmayın.