Anasayfa Haber İşletmelere Özel Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotu Amazon Q Tanıtıldı

İşletmelere Özel Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotu Amazon Q Tanıtıldı

Amazon Q

Amazon, AWS Reinvent konferansında Q adlı yeni yapay zeka destekli sohbet robotunu duyurdu. Amazon Q, işletmelerin ve çalışanlarının Amazon Web Hizmetlerini (AWS) daha iyi kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Q, kullanıcılara AWS yeteneklerini anlama ve sorunları giderme konusunda yardımcı olmak için doğal konuşma alışverişinde bulunabiliyor. Sohbet robotu, işyerlerinde yaygın olarak kullanılan Slack gibi iletişim araçlarına entegre edilecek. Ayrıca, yöneticilerin bulut altyapılarını denetlemek için gittikleri AWS Yönetim Konsolu üzerinden de doğrudan kullanılabilecek.

Q için vurgulanan önemli bir özellik, sohbetler sırasında yanıtlarını desteklemek için alıntılar ve belgeler sağlaması. Bu sayede kullanıcılar sohbet robotundan gelen bilgileri doğrulayabilecek. Q ayrıca geliştiriciler için otomatik olarak kod değişiklikleri yapabilecek ve böylece gereken manuel iş miktarını azaltacak.

Buna ek olarak şirket, Q’nun sosyal medya kanallarınızın her birine göre özelleştirilmiş sosyal medya istemleri oluşturabileceğini ve böylece hikayenizi etkili bir şekilde tanıtmanıza olanak tanıyacağını belirtiyor. Amazon Q pazarlama kampanyalarınızın sonuçlarını analiz etmek ve yönetici incelemeleri için özet raporlar sağlamak için de kullanılabilecek.

Q, işletmelerin AWS’ye ek olarak kullanabileceği Microsoft 365, Dropbox ve Salesforce gibi 40’tan fazla farklı kurumsal sisteme bağlanmak üzere tasarlanmış durumda. Kullanıcılar belge yükleyebilecek ve Q’ya içerik hakkında sorular sorabilecek.

Q’nun temel erişimi için kullanıcı başına aylık 20 dolar ödemek gerekiyor. Ek geliştirici özelliklerine sahip bir sürüm ise kullanıcı başına aylık 25 dolar. Bu da Q’yu Microsoft 365 Copilot ve Google Workspace için Duet AI gibi AWS rakipleri tarafından sunulan benzer yapay zeka asistanlarına karşı rekabetçi bir konuma getiriyor.