Anasayfa Haber Microsoft Paint’e DALL-E Cocreator Yapay Zeka Sanat Özelliği Geliyor

Microsoft Paint’e DALL-E Cocreator Yapay Zeka Sanat Özelliği Geliyor

Microsoft Paint DALL-E Cocreator

Eylül ayında, Microsoft’un Paint uygulamasında Cocreator adlı yapay zeka tarafından oluşturulan bir görüntü özelliği ekleyebileceğini gösteren kod dizeleri keşfedilmişti. Daha sonra Microsoft, OpenAI’nin DALL-E 3 modelini kullanan Cocreator özelliğinin Windows Insider Programı üyeleri için Paint uygulamasına eklendiğini doğruladı. Şimdi ise X üzerindeki “gogetgpt” de dahil olmak üzere bir dizi çevrimiçi rapor, Cocreator özelliğinin Insider programına üye olmaya veya bir bekleme listesine kaydolmaya gerek kalmadan tüm Microsoft Paint kullanıcıları için sessizce kullanıma sunulduğunu belirtti.

Cocreator için daha önce başlatılan destek sayfasında yeni Paint özelliğinin nasıl çalıştığına dair bir açıklama bulunuyor: “Cocreator’ı kullanmak için Microsoft Paint’i açın ve Cocreator yan panelini görmek için araç çubuğundaki Cocreator simgesini seçin. Metin kutusuna, oluşturmak istediğiniz görüntünün açıklamasını girin. Örneğin, “kırmızı şapkalı mavi bir kedi” veya “dağları ve gölü olan bir manzara” yazabilirsiniz. Beklentilerinize uygun sonuçlar elde etmek için mümkün olduğunca açıklayıcı olun.

Metni girdikten sonra, görselinizi oluşturmak istediğiniz stili seçin ve ardından Oluştur düğmesini seçin. Cocreator, talep ettiğiniz görüntünün üç farklı varyantını oluşturacaktır, bu görüntüyü Paint tuvaline uygulamak ve oluşturmaya başlamak için varyantlardan herhangi birine tıklayabilirsiniz.

Paint’te Cocreator özelliğini kullanmak için bir Microsoft hesabınızın olması gerekiyor. Ayrıca, özelliği etkinleştirdiğinizde size 50 kredi verilecek ve her kredi Cocreator’da bir görüntü oluşturmak için kullanılacak. Bu yenilik şu anda yalnızca İngilizce dilini destekliyor ve şimdilik ABD, Fransa, İngiltere, Avustralya, Kanada, İtalya ve Almanya’da kullanılabiliyor.