Anasayfa Haber Telegram 10.3 Tüm Kullanıcılarına Sesten Metne Özelliğini Sunuyor

Telegram 10.3 Tüm Kullanıcılarına Sesten Metne Özelliğini Sunuyor

Telegram 10.3

Telegram 10.3 güncellemesi iOS ve Android uygulamaları için birçok yeni ve yükseltilmiş özellik sunuyor. Öncelikle daha önce sadece Telegram Premium kullanıcıları sesli ve görüntülü mesajların sesten metne dönüşümü sağlanıyordu ancak artık platform bu özelliği sınırlı da olsa herkese açıyor. Ücretsiz kullanıcılar haftada iki mesajı metne dönüştürebilecekler. Bunun için bir sesli mesajdaki →A simgesine basmanız yeterli olacak. Bu sayede notun metin versiyonunu alabileceksiniz. Telegram’ın bu özelliği kademeli olarak kullanıma sunduğunu ve hemen herkese ulaşmayacağını belirtelim.

Telegram ayrıca kanal keşfetmeyi de iyileştiriyor. Bundan böylr bir kanala katıldığınızda, benzer herkese açık kanalların bir seçimini göreceksiniz. Telegram bu önerileri abone tabanlarındaki benzerliklere dayandırarak sunacak. Bir kanalın profiline giderek bu önerileri istediğiniz zaman görüntüleyebileceksiniz.

Bundan böyle bir hikayeye videolu bir yorum veya tepki eklemek de mümkün. Bu video mesajını yeniden boyutlandırma ve ekranda hareket ettirme olanağına sahip olacaksınız.

Başka birinin hikayesini yeniden paylaşmak da oldukça kolay. Bir hikayedeki paylaş düğmesine dokunmanız yeterli. Ardından yeniden yayınlama seçeneğine sahip olacaksınız. Bu arada sadece görünürlüğü herkese açık olarak ayarlanmış hikayeleri yeniden paylaşabileceğinizi söylemeden geçmeyelim. Yeniden paylaşılan hikayelere video yorumu eklemek de mümkün.

Güncelleme sonrasında Premium kullanıcılar profillerini benzersiz renk kombinasyonları ile ayarlayabilecek, herkes her bir sohbete özel duvar kağıtları uygulayabileceksiniz. Kanal yöneticileri tepki olarak görünen emojileri özelleştirebilecek. Buna ek olarak, herhangi bir Telegram uygulaması artık mesajlardaki bir kodlama dilini algılayabilecek ve sözdizimini uygun biçimlendirme ile vurgulayabilecek.