Anasayfa Haber Threads Arama Sonuçları Neden Kronolojik Değil?

Threads Arama Sonuçları Neden Kronolojik Değil?

Threads Arama Sonuçları Kronolojik

Threads yakın zamanda gelişmiş anahtar kelime arama işlevini dünya çapındaki kullanıcılara sundu. Öte yandan, Threads arama sonuçlarının kronolojik olmaması kullanıcıları pek de memnun etmiyor.

Bir kullanıcı, Instagram’da haftalık bana bir şey sor sırasında Instagram Başkanı Adam Mosseri‘ye “Threads’teki arama sonuçları kronolojik olarak görünebilir mi?” diye sordu. Mosseri ise yanıtında arama sonuçlarının kronolojik sırayla olmasının kötü aktörlerin platformu kötüye kullanmasını ve spam içerik bombardımanına tutmasını kolaylaştırabileceği konusunda uyardı.

Mosseri şöyle diyor: “Bu kötü niyetli kişiler, spam gönderenler ya da diğer kişiler için bir istismar fırsatıdır. Yani, dünyada bir şey olursa, doğru kelimeyi spam bağlantılarıyla ya da başka bir şeyle ekleyerek bu arama sonucu sayfasına saldırabilirler.

Dolayısıyla ya bu riski göze almalıyız ya da tamamen kronolojik olarak sıralamalıyız ya da sonuçları kronolojik olarak göstermeli ancak her bir gönderiyi dahil etmemeliyiz ki bu da sansür suçlamalarına yol açabilir. Yani, insanların anlatmak istediği kadar basit değil, ancak kesinlikle tüm seçenekleri araştırıyoruz.”

Karşılaştırma olarak, Threads’in rakip platformu X birden fazla sekme sunarak arama sonuçlarını kronolojik olarak görmenize olanak tanıyor. Belirli bir anahtar kelimeye ilişkin sonuçlara göz atarken sonuçları kronolojik sırayla görüntülemek için “En Son” sekmesine gitmeniz yeterli.

Diğer taraftan Meta sonunda kullanıcılara Instagram’larını silmeden Threads profillerini silme seçeneğini sunmuş durumda.