Anasayfa Haber Microsoft Copilot Yakında GPT-4 Turbo da Dahil Yeni Özellikler Alacak

Microsoft Copilot Yakında GPT-4 Turbo da Dahil Yeni Özellikler Alacak

Microsoft Copilot yeni özellikler

Microsoft tarafından 1 Aralık tarihinden itibaren genel kullanıma sunulan Copilot üretken yapay zeka sohbet robotu için 2024 yılının sonlarında kullanıma sunulacak yeni özellikler duyuruldu.

Öncelikle Copilot, OpenAI’ın en son geniş dil modeli ChatGPT-4 Turbo ile güçlenecek. Microsoft şunları belirtti: “Yakında Copilot, OpenAI’ın en son modeli GPT-4 Turbo’yu kullanarak yanıtlar oluşturabilecek ve kod yazma ve daha fazlası gibi daha karmaşık ve uzun görevlerin üstesinden gelmenize olanak tanıyacak. Bu model şu anda belirli kullanıcılarla test aşamasındadır ve önümüzdeki haftalarda Copilot’a geniş çapta entegre edilecektir.”

Microsoft, OpenAI’nin yeni nesil yapay zeka sanat yaratma modeli DALL-E 3’ün de artık Copilot’ta da mevcut olduğunu ekledi. Microsoft Edge tarayıcı ise kullanıcıların yakında web sitelerinden metni seçebilmesini ve Copilot’un metni yeniden yazmasını sağlayabilecek. Ayrıca Copilot’un GPT-4, Bing görsel arama ve web arama verilerinin birleşimiyle görüntüleri analiz etmesine yönelik yeni bir yöntem üzerinde de çalışıyor. Copilot ayrıca, soruların cevapları için Python kodu oluşturmak isteyen kişiler için yakın gelecekte yeni bir Kod Yorumlayıcı özelliği de ekleyecek.

Microsoft’un Bing arama motoru da yakında Derin Arama adı verilen yeni bir özellik ekleyecek. Bir kullanıcı Bing’de karmaşık konuların yanıtlarını ararsa Derin Arama seçeneğine tıklayabilecek. Bing, GPT-4’ü kullanarak genişletilmiş arama sonuçları sunacak.