Anasayfa Haber Bülten TP-Link’ten Gigabit Hızda, VPN Destekli Yeni Yönlendirici: Archer AX55 Pro

TP-Link’ten Gigabit Hızda, VPN Destekli Yeni Yönlendirici: Archer AX55 Pro

TP-Link Archer AX55 Pro

TP-Link, evinde gigabit hızda internet bağlantısı olanlar için yeni bir yönlendiriciyi (router) satışa sundu. 2.5 Gigabit WAN/LAN girişine sahip Archer AX55 Pro model yönlendirici, daha önce satışa sunulan AX55 modeliyle aynı özelliklere sahip, tek farkı Pro modelinde 2.5 Gigabit bağlantı desteği olması.

Archer AX55 Pro’da 5 adet Gigabit giriş bulunuyor. Bunlardan biri 2.5 G, biri 1 G olmak üzere WAN/LAN girişi, diğer üçü ise 1 gigabit LAN girişi olarak yer alıyor. Bu sayede evdeki tüm kablolu cihazlar gigabit hızdan yararlanabiliyor ve yüksek hızda internetin keyfi çıkarılıyor.

TP-Link Archer AX55 Pro

Yönlendirici kablosuz bağlantıda da (WiFi) yüksek hızlar sunuyor. WiFi 6 teknolojili olan ürün, çift bant desteğiyle toplamda 3000 Mbps’ye (3 Gbps) varan kablosuz hızlara ulaşabiliyor. WiFi 6 ile gelen OFDMA teknolojisi sayesinde aynı anda çok sayıda cihaza sorunsuz destek verebilen Archer AX55 Pro, WiFi’a bağlı cihaz sayısı fazla olan evler için ideal bir çözüm.

VPN Desteği ve Yüksek Güvenlik

VPN desteği olan yönlendirici, evdeki her cihaza VPN yazılımı yüklenmesine gerek kalmadan uzaktaki sunuculara bağlanmalarını sağlıyor. Archer AX55 Pro, hem VPN hem de sıradan internet bağlantılarını aynı anda çalıştırarak güvenlik ve esneklik sunuyor.

Hızlı, geniş ve güçlü bir ağ oluşturan yönlendirici aynı zamanda güçlü güvenlik özellikleriyle donatılmış.  TP-Link’in HomeShield güvenlik paketi sayesinde hem ağın hem de bağlı olan kişilerin sanal alemde güvenliğini sağlıyor. Cihazla birlikte ücretsiz gelen HomeShield güvenlik paketinde, gerçek zamanlı ağ taraması, ebeveyn denetimi ve cihazlara öncelik verme gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca isteyen kullanıcılar abonelik bedeli ödeyerek HomeShield Pro versiyonuna geçerek, DDoS saldırı önleme, IoT cihaz koruma gibi daha gelişmiş güvenlik özellikleri de alabiliyorlar. HomeShield Pro’nun 1 aylık ücretsiz deneme sürümü bulunuyor ve isteyen kullanıcılar bundan yararlanabiliyor.

WiFi 6 teknolojisinin tüm avantajlarını sunan Archer AX55 Pro, 160 MHz kanal genişliği ve eşzamanlı bağlantılarda performans düşmesi yaşanmaması gibi özelliklerin yanı sıra daha geniş WiFi kapsama alanı da oluşturuyor. EasyMesh desteğine sahip olan yönlendirici diğer EasyMesh destekli ürünlerle kolayca bir Mesh WiFi ağı kurabiliyor.

Tether uygulaması sayesinde kolayca kurulup kullanılan Archer AX55 Pro, Türkiye’de 104,90 USD (KDV dahil) fiyatla satışa sunuldu.