Anasayfa Haber Çin’e Özel Üretilen GeForce RTX 4090D İçin OC Desteği Olmayacak

Çin’e Özel Üretilen GeForce RTX 4090D İçin OC Desteği Olmayacak

Çin'e Özel Üretilen GeForce RTX 4090D İçin OC Desteği Olmayacak
NVIDIA GeForce RTX 4090D

NVIDIA, GeForce RTX 4090 ekran kartını ambargo nedeniyle Çin’de satışa sunamadığı için Çin pazarına özel olarak tasarlanmış bir sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ekran kartının GeForce RTX 4090D olarak adlandırıldığı bildiriliyor. Ancak isimler aynı olsa da teknik özellikleri için aynısını söylemek zor.

Bu sürüm AD102 GPU modelini temel alıyor ve isminin sonundaki D harfinin Çin için özel bir anlam taşıdığını söylemeliyiz. Bu harfi bir sonraki Çin yeni yılının Ejderha yani Dragon olmasından ötürü eklemişler. Çin’e sevkiyatların bu hafta başlayacağı söyleniyor. Kısıtlamalara bakarak hızının düşürülmesi bekleniyor.

Daha da önemlisi Benchlife adlı sitenin yayınladığı bir habere göre bu kartlarda hız aşırtma yani overclock (OC) desteği bulunmayacak. Bulunsa bile overclock yapılmasının ciddi anlamda kısıtlandığını söylüyorlar. Hatta bununla kalmayıp TDP değerinin 450 W yerine 425 W olacağı, TGP’nin ise 450 W mı yoksa 425 W mı olduğu bilinmediği belirtiliyor. Elbette bunun en büyük sebebi potansiyel ABD yaptırımları olsa da aynı zamanda kullanıcıların 4800 TOPS kısıtlamasını aşmaya çalıştığını da unutmamalıyız.

Teknoloji dünyasındaki bütün siteler RTX 4090D’nin standart 4090’dan önemli ölçüde farklı olduğunu ve aynı adla anılmaması gerektiğini belirtiyor. Bizce de bu oldukça doğru. Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.