Anasayfa Haber Google Drive Masaüstü Uygulaması Artık Kayıp Dosyalar İçin Kurtarma Aracı Sunuyor

Google Drive Masaüstü Uygulaması Artık Kayıp Dosyalar İçin Kurtarma Aracı Sunuyor

Google Drive Masaüstü Kurtarma Aracı

Kasım ayının sonlarında, Google Drive Masaüstü uygulamasının (v84.0.0.0-84.0.4.0) bir senkronizasyon sorunu yaşadığı ve bunun aylarca, hatta yıllarca geriye dönük olarak dosyaların kaybolmasına neden olduğu bildirilmişti. Şimdi ise bunu yaşayan kullanıcılar için güncellenen Google Drive uygulaması bir kurtarma aracı ile birlikte geliyor.

Masaüstü için Drive uygulamasının en son sürümündeki (sürüm 85.0.13.0 veya üzeri) dosya kurtarma aracına birkaç adımla erişebileceksiniz. Bunun için Menü çubuğuna veya sistem tepsisine gidin, Masaüstü için Drive simgesini tıklayın, “Shift” tuşunu basılı tutun ve “Ayarlar”a tıklayın, ardından “Yedeklemelerden kurtar”a basabilirsiniz. Burada “Kurtarma başladı” yazan bir bildirim göreceksiniz ve bir süre sonra “Kurtarma tamamlandı” mesajını alacaksınız. Daha sonra masaüstünüzde senkronize edilmemiş dosyaları içeren “Google Drive Recovery” adlı yeni bir klasör bulacaksınız.

Öte yandan, Google bu yöntemin herkeste işe yaramasını beklemiyor. Şirket, destek sayfasında şunları söyledi: “Kurtarma aracını çalıştırmayı denediyseniz ve sorun yaşıyorsanız, ‘#DFD84’ hashtag’iyle Masaüstü için Drive uygulaması aracılığıyla geri bildirim gönderin ve teşhis günlüklerini içeren kutuyu işaretlediğinizden emin olun.”

Bu arada uygulamayı kaldıran veya hesabın bağlantısını kesenlerden biriyseniz, sisteminizi Drive önbelleğinin hala kullanılabilir olduğu noktaya geri yüklemek için Windows Yedekleme veya macOS Time Machine’i kullanmanız gerekecek. Geri yüklendikten sonra eksik verileri geri yüklemek için komut satırı yöntemini takip edebilirsiniz.