Anasayfa Haber iPhone 16 Mikrofonu En İyi Siri Yapay Zeka Deneyimi İçin Geliştiriliyor

iPhone 16 Mikrofonu En İyi Siri Yapay Zeka Deneyimi İçin Geliştiriliyor

iPhone 16 Mikrofon

Son dönemde rakiplerinin gerisinde kalmamak için yapay zekaya büyük yatırımlar yapmaya odaklanan Apple’ın yapay zeka ile öne çıkması beklenilen iPhone 16 serisinde en iyi Siri deneyimini sunmak üzere cihazın mikrofonunu yenileyeceği ileri sürüldü.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Medium gönderisinde Siri’nin donanım ve yazılım özelliklerini güçlendirmenin, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği teşvik etmenin anahtarı olduğunu söylüyor. Ek olarak analist, Apple’ın üretken yapay zeka hedeflerinin ve büyük dil modellerinin (LLM’ler) Siri’ye entegrasyonunun büyük ölçüde gelişmiş ses girişi işlemeye dayanacağını ekliyor.

Kuo, bu amaçla Apple’ın iPhone 16 için daha iyi sinyal-gürültü oranına sahip, Siri deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek önemli bir özellik olan büyük bir mikrofon yükseltmesi hazırladığını söylüyor. Yeni mikrofon ayrıca daha iyi su direncine de sahip olacak.

Yükseltme, Apple’ın gelişmiş Siri özelliklerini iPhone 16’nın önemli bir satış noktası haline getirmeyi planladığını öne süren diğer haberleri de doğrular nitelikte. Bu, cihazdaki ek yapay zeka özelliklerinin iPhone 16 modellerine özel kalabileceği yönündeki söylentileri de güçlendiriyor.