Anasayfa Haber AMD, Strix Point XDNA2 NPU ile Yapay Zekada 3 Kat Performans Artışı...

AMD, Strix Point XDNA2 NPU ile Yapay Zekada 3 Kat Performans Artışı Yakalayacak

AMD Strix Point XDNA2 NPU ile Yapay Zekada 3 Kat Performans Artışı Yakalayacak
AMD Strix Point XDNA2 NPU ile Üç Kat Performans Artışı

AMD, yakında çıkacak olan Strix Point APU serisinin yeni XDNA2 AI çekirdeğini içereceğini belirtti. Bu işlemcinin Hawk Point XDNA AI çekirdeğine kıyasla üç kata kadar performans artışı sağlaması bekleniyor. Şirket yakın zamanda yaptığı bir duyuruyla Ryzen 8040 adı altında yeni Hawk Point serisini tanıtmıştı.

Phoenix’in evrimi olan bu seri, halihazırda entegre bir XDNA çekirdeğine sahip, Ryzen 7040 serisindeki yapay zeka çekirdeği üretken yapay zeka için yaklaşık 10 TOPS bilgi işlem gücü sağlıyor. AMD gelecek 8040 serisiyle bu gücü 16 TOPS’a çıkarmayı hedefliyor. Şirket aynı zamanda Strix Point APU serisinin bir parçası olan yeni nesil XDNA2 NPU çekirdeğinin performansta üç kat artış elde etmesini bekliyor.

AMD Strix Point XDNA2 NPU ile Yapay Zekada 3 Kat Performans Artışı Yakalayacak
AMD Strix Point XDNA2

Bu arada AMD Strix Point APU serisinin ürün adını resmi olarak açıklamamayı seçse de potansiyel isimlerin lansman tarihine bağlı olarak Ryzen 8050 veya 9050 serisi olacağını tahmin ediyoruz. Yeni APU serisinin bu yıl içinde piyasaya sürüleceğini düşünürsek büyük olasılıkla 8050 olacaktır.