Anasayfa Haber The Day Before Geliştiricisi Fntastic, Oyunun Kapanacağını Duyurdu

The Day Before Geliştiricisi Fntastic, Oyunun Kapanacağını Duyurdu

The Day Before

The Day Before geliştiricisi Fntastic, zombi temalı oyunu MMO The Day Before oyununun çıkışından sadece birkaç gün sonra kapanacağını duyurdu. Bu durum bir oyun geliştirme stüdyosu için şimdiye kadar görülen en hızlı kapanma olabilir.

Geliştirici Fntastic, yakın zamanda Twitter üzerinden konu hakkında açıklama yaptı:

“Bugün Fntastic stüdyosunun kapandığını duyuruyoruz. Maalesef The Day Before mali açıdan başarısız oldu ve devam edecek paramız yok. Elde edilen gelirin tamamı ortaklarımıza olan borçların ödenmesinde kullanılıyor.

İlk büyük oyunumuz olan The Day Before’un geliştirilmesine tüm çabalarımızı, kaynaklarımızı ve çalışma saatlerimizi yatırdık. Oyunun tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için gerçekten yeni yamalar yayınlamak istiyorduk ancak maalesef çalışmaya devam edecek finansmanımız yok.”

Oyunun çıkışı için ilk duyuru 2021 yılında gelmişti ve o dönem yayınlanan ilk fragman yoğun ilgi topladı.

Oyunun Steam sayfası 2023’ün başlarında kapandı ve geliştirici oyunun bir ticari marka davasına konu olduğunu iddia etti. Daha sonrasında geliştirici Kasım ayında oyunun oynanabilir durumda olduğunu ve Aralık ayı başında da 39,99 dolar karşılığında erken erişim olarak tekrar piyasaya sürüleceğini söylemişti.

Ancak oyun piyasaya sürüldükten sonra Steam oyuncularından çok sayıda olumsuz eleştiri aldı. Stüdyo bugünkü karardan önce birkaç düzeltme yayınladı ancak oyunun çok bozuk bir durumda yayınlandığı bir gerçek.

Fntastic, yayınladıkları veda mesajında oyunun çıkışıyla alakalı birkaç açıklama yaptı:

“Eğer beklentilerinizi karşılayamadıysak özür dileriz. Gücümüzün yettiği her şeyi yaptık ama maalesef yeteneklerimizi yanlış hesapladık. Oyun yaratmak inanılmaz derecede zorlu bir çabadır. Bu zor yıllarda yanımızda olan herkese minnettarız.”

Ayrıca şirket, mesajda The Day Before ve aynı stüdyonun önceki oyunu Propnight’ın sunucularının şimdilik çalışmaya devam edeceğini belirtti.