Anasayfa Haber Google Haritalar’ın Zaman Çizelgesi Özelliği Büyük Bir Güncelleme Alıyor

Google Haritalar’ın Zaman Çizelgesi Özelliği Büyük Bir Güncelleme Alıyor

Google Haritalar Zaman Çizelgesi

Google, Haritalar uygulaması için önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak yeni özellikler duyurdu. Şirket, Zaman Çizelgesi özelliğinin Google Haritalar uygulamasındaki çalışma biçiminde büyük bir değişiklik yapıyor.

Google, Zaman Çizelgesini ve bununla ilgili verileri doğrudan cihaza kaydetmeye başlayacağını söyledi. Bu özellik henüz hazır değil ve muhtemelen önümüzdeki yıl Android ve iOS için yayınlanmaya başlayacak.

Zaman Çizelgesi

Zaman Çizelgesi, ziyaret ettiğiniz yerlerin ve kullandığınız rotaların kaydını tutan kişisel bir harita. Özelliğin çalışması için Konum Geçmişi’nin etkinleştirilmesi gerekiyor. Google, konum geçmişi için otomatik silme işlevinin varsayılan olarak üç ay olacağını söyledi.

Ayrıca şirket, Zaman Çizelgenizi daha uzun süre saklamak isityorsanız otomatik silme seçeneğini genişletmeyi veya özelliği tamamen devre dışı bırakmayı seçebileceğinizi söylüyor. Haritalar uygulaması Zaman Çizelgesi’ni cihaza kaydederken, düzenli aralıklarla bunun şifrelenmiş bir kopyasını Google hesabınıza yedeklemenize de olanak tanıyor. Bu durum da, Zaman Çizelgesi’nize yeni bir cihazda devam etmenize veya telefonunuzun kaybolması durumunda verileri kurtarmanıza olanak tanıyor.

Google Haritalar’da GPS konumunuzu belirten mavi nokta önümüzdeki haftalarda daha kullanışlı hale gelecek. Çeşitli şeylerin yanı sıra uygulama artık bir park yerini kaydetmenize, konumunuzu paylaşmanıza ve yakındaki yerleri görmenize olanak tanıyacak.

Bunların dışında, doğrudan Google Haritalar’dan son etkinliklerinizi görüntüleyebilecek ve belirli bir yer için tüm aramalarınızı, yol tariflerinizi, ziyaretlerinizi ve paylaşımlarınızı silebileceksiniz. Yerle ilgili etkinlikleri silmeye yönelik bu özellik, önümüzdeki haftalarda Android ve iOS cihazlarda kullanıma sunulmaya başlayacak.