Anasayfa Haber Apple Watch Ultra, 2026 Yılında microLED Ekrana Geçebilir

Apple Watch Ultra, 2026 Yılında microLED Ekrana Geçebilir

Apple Watch Ultra microLED

İddialara göre Apple Watch Ultra akıllı saat 2026 yılında OLED yerine microLED teknolojisine geçiş yapacak ve böylece yüzde 10 daha büyük bir ekrana sahip olacak.

Araştırma firması TrendForce‘a göre, mevcut Apple Watch Ultra 1,93 inç ekran boyutuna sahipken gelecek microLED modeli görünüşe göre 2,12 inç ekrana sahip olacak. MicroLED panelin, mevcut modelde kullanılan eşdeğer OLED ekrandan iki ila üç kat daha pahalıya mal olacağı tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık 120 dolar olarak ifade ediliyor. Ekranın Almanya’daki ams OSRAM ve Güney Kore’deki LG Display tarafından tedarik edilmesinin beklendiği de bilgiler arasında.

Apple Watch Ultra’ya microLED ekran getirme planı, ekran analisti Ross Young’un Ocak 2023’teki raporundan başlayarak geniş çapta destekleniyor. Gelişmiş ekran, iyileştirilmiş parlaklık, renk üretimi, dinamik aralık, görüntüleme açıları ve verimlilik sunarak görüntüler daha çok ekran camının üstüne adeta “boyanmış” gibi görünüyor. Projenin Apple’ın tedarikçi olarak Samsung’a olan bağımlılığını azaltma ve aynı çip teknolojisi gibi kendi ekranlarını kendi bünyesinde tasarlamanın avantajlarından yararlanma planının da bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.