Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 ve Sonraki Sürümlerde Eski Konsol Modunu Kaldırıyor

Microsoft, Windows 11 ve Sonraki Sürümlerde Eski Konsol Modunu Kaldırıyor

Microsoft eski konsol modunu kullanımdan kaldırıyor.

Microsoft, Windows 11 ve çıkacak daha yeni sürümler için eski konsol modunu kullanımdan kaldırıyor. Şirket, yayınladığı resmi belgelerinde Windows 10’da eski komut satırı uygulamasını çalıştırmak için tasarlanmış özel uyumluluk aracı olan eski konsol modunun kaldırıldığını duyurdu.

Microsoft’a göre, 2024 için planlanan yeni nesil Windows istemcisi gibi gelecekteki Windows sürümleri, varsayılan olarak eski konsol modunu sunmayacak. Ancak şirket bu modu tamamen kaldırmıyor. Konsol aracı DISM /add-Capability komutu kullanılarak yüklenebilen isteğe bağlı bir araç olmaya devam edecek.

Şirketin konu hakkındaki açıklaması ise şu şekilde:

“Eski konsol modu kullanımdan kaldırıldı ve artık güncellenmiyor. Gelecekteki Windows sürümlerinde İsteğe Bağlı Özellik olarak sunulacaktır. Bu özellik artık varsayılan olarak yüklenmeyecektir.”

Şirketin ayrıca eski konsol modunun nasıl çalıştığını ayrıntılarıyla anlatan özel makaleleri bulunuyor. Bu belgelere erişebilmek için şirketin resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Konsola eriştikten sonra başlık çubuğuna sağ tıklayıp özellikler seçeneğini seçin. Daha sonrasında “Eski konsol modu” seçeneğini kullanılabilirsiniz.