Anasayfa Haber Yeni Nesil iPad Pro MagSafe Şarj Özelliği İle Gelebilir

Yeni Nesil iPad Pro MagSafe Şarj Özelliği İle Gelebilir

Yeni iPad Pro MagSafe Şarj

iPad Pro tabletin 2024 yılında çıkacak yeni nesil versiyonu MagSafe şarj desteği ile gelebilir. MacRumors‘un edindiği bilgiye göre, Apple ürünleri için mıknatıs üreten şirketleri tanıyan bir kaynak Apple’ın iPad için kablosuz şarj üzerinde çalıştığını ifade etmiş durumda.

2021 yılında Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın 2022 iPad Pro için kablosuz şarj özelliğine olanak tanıyan cam bir arka yüz düşündüğünü söylemişti. Gurman özellikle Apple’ın iPad Pro için bir MagSafe sistemini test ettiğini söylemişti. 2022 iPad Pro modellerinde kablosuz şarj, cam arka yüz ya da kayda değer tasarım değişiklikleri yer almadı ancak Apple’ın bu özelliği gelecekteki bir lansman için masaya yatırmış olması mümkün.

OLED ekranlı yeni 11.1 ve 13 inç iPad Pro modellerinin 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Cihazların bu yenilemenin bir parçası olarak tasarım güncellemeleri alması bekleniyor. Apple, iPad Pro’nun görünümünü birkaç yıldır güncellemedi. Bu nedenle bir revizyona ihtiyaç olduğu açık.

15W MagSafe şarjı, iPhone’da da olduğu gibi USB-C üzerinden kablolu şarjdan daha yavaş olacabilir ancak Apple cihaz sahiplerine zor durumlarda daha fazla şarj seçeneği sunabilir. iPad için MagSafe şarjının iPhone tarzı bir manyetik şarj cihazından ziyade Mac benzeri bir manyetik şarj cihazını ifade etme ihtimali de var.

İddialara göre Apple, 2024 iPad Pro lansmanı için daha Mac benzeri bir alüminyum Magic Keyboard üzerinde çalışıyor ve yeni iPad’ler de MacBook Pro’daki aynı M3 çiplerini kullanacak.