Anasayfa Haber Microsoft Store, Windows Insider Kullanıcıları İçin Geliştirilmiş Algoritma Yayınlıyor

Microsoft Store, Windows Insider Kullanıcıları İçin Geliştirilmiş Algoritma Yayınlıyor

Microsoft Store, Windows Insider'lar için geliştirilmiş algoritma yayınlıyor.

Microsoft, kısa süre önce Windows 10 ve 11’deki Microsoft Store uygulaması için bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme Kitaplık bölümüyle ilgili dosyaların görüntülenmemesine neden olan bir hatayı çözüyordu. Şirket bu kez Windows Insider’lar için başka bir güncelleme yayınlıyor.

Microsoft Baş Mimarı Rudy Huyn yazdığı bir Tweet’inde algoritmanın nasıl çalıştığından kısaca bahsetti. Microsoft Store uygulaması artık önceden yüklediğiniz uygulamaları ve oyunları gizleyerek cihazınız için yeni uygulamalara odaklanıyor. Bundan dolayı “en iyi ücretsiz uygulamalar” veya “popüler uygulamalar” kategorisinde zaten sizde bulunan bir uygulamayı görmemeniz hedefleniyor.

Bu algoritma Microsoft Store’a yeni uygulama aramak için giren kullanıcılara farklı ve daha önce kullanmadıkları uygulamaları öneriyor. Bu sayede zaten sizde olan uygulamalardan ziyade keşfedebileceğiniz yeni uygulamalara odaklanabiliyorsunuz.

Microsoft Store’a yönelik en son önizleme güncellemesinin ne zaman Kararlı Sürüme çıkacağına dair kesin bir bilgi yok. Şirket genellikle yeni güncellemeleri oldukça hızlı bir şekilde kullanıcılara gönderiyor.

Microsoft Store uygulaması siz bilgisayarınızı kullanırken arkada otomatik olarak güncellenir. Ancak uygulamayı manuel olarak güncellemek isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Microsoft Store uygulamasını açın ve sol alttaki Kütüphane resmine basın.
  2. Güncellemeleri Kontrol Et seçeneğini seçin.
  3. Yeni bir sürüm mevcutsa uygulama otomatik olarak yeni sürümü yükleyecektir.
  4. Yeni sürüm yüklendikten sonra uygulama kendisini yeniden başlatabilir.