Anasayfa Haber Yeni Nesil Apple CarPlay İlk Olarak Aston Martin ve Porsche’lara Gelecek

Yeni Nesil Apple CarPlay İlk Olarak Aston Martin ve Porsche’lara Gelecek

Yeni Nesil Apple CarPlay Aston Martin Porsche

Yeni nesil Apple CarPlay arayüzü, Porsche ve Aston Martin tarafından üretilen lüks otomobillerde önizlendi. İlk kez bir yıldan uzun bir süre önce Apple’ın WWDC 2022 etkinliğinde duyurulan arayüzün önümüzdeki yıl lüks otomobil üreticilerinin belirli modellerinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Car and Driver‘a göre, CarPlay’in önceki sürümlerini temel alan arayüz, sadece merkezi bilgi-eğlence ekranı yerine araçtaki tüm ekranlarla bağlantı kuracak.

Her bir üretici ortaklığı ile ekranlarda bazı eşleştirme ve özelleştirme seçenekleri olacak. Örneğin, arka plan duvar kağıtları ve düğmeler bir otomobil markasının stilini veya görünümünü taklit edebilecek. Kullanıcılar, Apple cihazlarındaki biçim ve işlevleri yansıtacak şekilde ekranda görünen araç kutularını ve uygulamaları kişiselleştirebilecekler. CarPlay ekranı, gösterge panelinde aracın hızı, yakıt ve sıcaklık gibi diğer önemli unsurları gösterecek.

Porsche ve Aston Martin, markalı CarPlay sistemleri için Apple ile işbirliklerini duyuran ilk lüks otomobil üreticileri olsa da aracın herhangi bir Porsche modelinde piyasaya sürülmesine ilişkin herhangi bir zamanlama bilgisi bulunmuyor. Aston Martin ise CarPlay ekranlarını DB12 coupe ve DB12 convertible modellerinde 2024 yılında satışa sunacağını paylaştı. Porsche’nin VW Group’a ait olduğu düşünüldüğünde en son CarPlay özelliklerinin ileride Volkswagen ve Audi modellerinde de kullanılabileceğini görebiliriz.