Anasayfa Haber Microsoft, Copilot’un Sağlık Şirketleri İçin Özel Azure AI Healt Hizmetini Başlattı

Microsoft, Copilot’un Sağlık Şirketleri İçin Özel Azure AI Healt Hizmetini Başlattı

Microsoft Copilot'un sağlık sektörü için olan özel Azure Healt hizmetini başlattı.

Üretken yapay zekanın büyük ölçüde etkisi olabileceği sektörlerden biri de sağlık sektörü. Microsoft zaten bu alandaki işletmelere üretken yapay zeka hizmetleri sağlamak için çalışıyor. Ağustos ayında şirket, sağlık teknolojisi şirketi Epic ile doktorlar için not özetleme ve daha fazlasını içeren bir ortaklık yaptığını duyurdu.

Microsoft, Azure AI Health Bot Copilot özelliklerinin özel önizleme lansmanı ile sağlık hizmetlerine yapay zeka özellikleri ekleme çabalarını genişlettiğini duyurdu. Şirket bir blog yazısında bu hizmetin Azure AI Health botunu Azure OpenAI, Azure AI Arama hizmeti ve Bing Özel Arama dahil olmak üzere birçok AI hizmetiyle entegre edeceğini belirtti.

Microsoft, bu hizmetin sağlık hizmeti işletmelerinin, hizmetlerini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için şirketin verilerini kullanacak kendi Yardımcı Pilotlarını oluşturmalarına olanak sağlayacağını söylüyor.

Desteklenen özelliklerden bazıları şunlar:

  • Kendi veri kaynaklarınızdan yararlanarak özelleştirilmiş yanıtlar oluşturun: Tercih ettiğiniz kaynaklara göre uyarlanmış yanıtlar üretmek için Azure OpenAI hizmeti uç noktanızı ve Azure AI Arama dizininizi entegre edin.
  • Kendi web sitelerinizi kullanarak yanıtlar oluşturun: Dil Modelini geliştirmek amacıyla güvenilir web sitesi içeriğini kullanmak için Azure OpenAI hizmeti uç noktanızı ve Büyük Özel Arama hizmetinizi ekleyin.
  • Güvenilir sağlık hizmetleri kaynaklarından üretken yanıtlar almak için sağlık hizmetleri istihbaratı yeteneklerinden yararlanın: Azure AI Health Bot’un Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) gibi yerleşik güvenilir kaynaklarından yararlanın.

Microsoft, gerekli veri koruma düzenlemelerine uyacak şekilde Azure AI Health Bot Copilot özelliklerini de geliştirdiğini söylüyor. Ayrıca, kullanıcıların üretken yapay zeka özellikleri hakkında fikirlerini belirtmeleri için geri bildirim sisteminin yanı sıra, Copilot’lardan gelen sorunlu olabilecek istemlerin gerçek zamanlı izlenmesini de içerecek.

Özel önizlemeye katılmak isteyen sağlık işletmeleri çevrimiçi bir formu doldurarak hizmete katılabilirler. Azure AI Health Bot Copilot özelliklerinin ne zaman genel kullanıma sunulacağı veya Microsoft’un hizmetler için ne kadar ücret alacağı konusunda henüz bir bilgi yok.