Anasayfa Haber Bülten BenQ, Resmi Google Play Store ile Eğitim Araçları ve Uygulamalardan Oluşan Bir...

BenQ, Resmi Google Play Store ile Eğitim Araçları ve Uygulamalardan Oluşan Bir Dünya Sunuyor

BenQ akıllı tahta

BenQ, yeni nesil etkileşimli ekranlarının artık Google Mobil Hizmetleri (GMS) için tam destek içereceğini ve BenQ’nun artık resmi olarak Google Kurumsal Cihaz Lisans Anlaşması (EDLA) tarafından onaylandığını doğruladı.

Google EDLA nedir?

EDLA, Google’ın 2022’nin sonunda kullanıma sunduğu yeni bir program olan Kurumsal Cihaz Lisans Sözleşmesi anlamına gelir. Çözüm sağlayıcıların, yerleşik Google Mobil Hizmetlerine sahip cihazlar sunmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Google EDLA

Google Mobil Hizmetleri nedir?

Google Mobil Hizmetler veya GMS, temel olarak Google’ın en popüler uygulamalarının ve API’lerinin Android cihazlar için bir araya getirilip paketlenmesinden oluşur. Diğer uygulamaların yanı sıra Google Arama, Google Drive, Chrome, YouTube ve Google Play Store’u içerir.

Daha önce GMS resmi olarak yalnızca akıllı telefonlar, tabletler, TV’ler ve giyilebilir cihazlar için mevcuttu. Yeni EDLA kapsamında, GMS sertifikasyonuna uygun cihazların listesi artık akıllı tahtalar gibi kurumsal çözümleri de içerecek şekilde genişletildi.

Akıllı tahtada GMS bulundurmanın avantajı nedir?

Google Mobil Hizmetlerinin yerleşik olduğu bir akıllı tahtaya sahip olmanın pek çok avantajı vardır, ancak burada en önemli üçünü vurgulayacağız:

gms

Google Play Store’a resmi erişim

Belki de en büyük avantaj, artık kullanıcıların panolarına uygulama indirip yüklemelerine olanak tanıyan resmi Google Play Store’un varlığıdır. Kapsamlı eğitici oyunlar ve üretkenlik araçları kitaplığıyla Google Play’in geniş, etkileşimli bir ekranda kullanıma sunulması, öğretme ve çalışma açısından birçok olanağın önünü açar.

Google araçlarıyla sorunsuz entegrasyon

Daha önce kullanıcıların Google for Education araçlarını (ör. Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar) akıllı tahtalarından doğrudan açmalarının resmi bir yolu yoktu; çünkü Google bunları geniş formatlı ekranlar için kullanılabilir hale getirmemişti. Bu araçları kullanmak isteyenlerin, bu uygulamaların bulut sürümlerine erişmek için ya bir dizüstü bilgisayar bağlamaları ya da panolarının web tarayıcısını kullanmaları gerekiyordu. Artık kullanıcılar bu araçları panoya kolayca yükleyebilir ve bunlara istedikleri zaman yerel olarak erişebilirler.

Daha iyi cihaz güvenliği

Play Protect, Google Play hizmeti aracılığıyla, cihaz güvenliği konusunda da değerli bir rol üstleniyor. Play Protect, uygulamaları şüpheli davranışlara karşı kontrol eder. Ayrıca, zararlı olabilecek uygulamaları cihazlarınıza indirmenizi engeller ve hatta önceden yüklenmiş, kötü amaçlı davranış sergileyen uygulamaları tarayıp kaldırır.

benq akıllı tahta google

Diğer tahtalar zaten Google Play ve GMS sunmuyor muydu?

Google’ın 2022’nin son çeyreğinde geniş formatlı etkileşimli ekranlara yönelik resmi platform desteğini kamuoyuna duyurmasından önce, akıllı tahta sağlayıcılarına cihazlarında Google Mobil Hizmetleri ve Google Play’i bulundurma yetkisi verilmemişti. Bu cihazlara resmi bir destek verilmedi ve bu uygulamaların önceki sürümleri, bağımsız uygulamalar olarak büyük etkileşimli tahtalarla tam olarak uyumlu değildi.

Daha önce Google Play ve diğer Google Mobil Hizmetlerini içeren herhangi bir akıllı tahtayla karşılaştıysanız, bunlar Google tarafından onaylanmamıştır.

2022’nin sonundan önce zaten Google Play veya diğer bağımsız Google Mobil Hizmetlerini taşıyan çözümler sunan cihaz üreticileri, bu uygulamaları müşterilerine yalnızca yetkisiz yollarla sunabiliyordu. Bu da uygulama aksaklıklarına ve olası veri güvenliği risklerine yol açabiliyordu.

Yeni GMS entegreli BenQ Board’ları farklı kılan şey nedir?

BenQ Board Pro RP04 ve BenQ Board Master RM04, Google EDLA kapsamındadır ve BenQ’nun yerleşik Google Mobil Hizmetleri sunan ilk akıllı tahtalarıdır. Yeni kartlar, en son BenQ donanım ve yazılımını EDLA sertifikalı bir cihazın tüm avantajlarıyla birlikte sunuyor.

BenQ Board kullanıcıları, Google Play ve diğer Google işbirliği araçlarına erişimin yanı sıra aşağıdaki özelliklerden de yararlanabilir:

Tanıdık ve sezgisel bir kullanıcı arayüzü

GMS ile entegre BenQ Board’ların kullanıcı arayüzü büyük bir tabletin görünümüne ve hissine sahiptir. Öğretme tarzınıza veya iş akışınıza bağlı olarak uygulamaları kolayca taşıyabilir ve ekranlarınızı özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, uzaktan kumandanızın mikrofonundan sesli komutlarla etkinleştirebileceğiniz Google Arama’ya da hızlı erişim elde edersiniz.

Güçlü eğitim ve işbirliği araçları

Tüm BenQ Board’lar ilgi çekici dersler ve tartışmalar için tasarlanmış, zengin özelliklere sahip bir beyaz tahta yazılımı olan EZWrite ile birlikte gelir. Ayrıca kullanıcılara sunum yapma ve işbirliği yapma konusunda daha esnek yollar sunan kablosuz ekran paylaşım çözümü InstaShare’e de sahip.

Sorunsuz merkezi yönetim

Mevcut Google hesap listelerini yöneten BT yöneticileri, Google Workspace Dizinlerini senkronize etmek ve tüm kullanıcı hesaplarını anında BenQ ekosistemine taşımak için BenQ Kimlik ve Erişim Yönetimi (IAM) sisteminden yararlanabilir. IAM ayrıca diğer SAML tabanlı kimlik sağlayıcılarla dizin senkronizasyonunu da destekler. Yöneticiler ayrıca ayarları uzaktan yapılandırmak, güncellemeleri göndermek, cihaz analizlerini izlemek ve uygulamaları yönetmek için BenQ Cihaz Yönetimi Çözümünü (DMS) kullanabilir.

EDLA, GMS ve yeni BenQ Board Pro ve BenQ Board Master hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz buradan BenQ Board web sitesini ziyaret edebilirsiniz.