Anasayfa Haber Samsung, Glare-Free Teknolojili Yeni Odyssey OLED Monitörlerini Tanıttı

Samsung, Glare-Free Teknolojili Yeni Odyssey OLED Monitörlerini Tanıttı

Samsung Glare-Free Odyssey OLED

Samsung, CES 2024 öncesinde üç yeni Odyssey OLED oyun bilgisayarı monitörünü piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Önümüzdeki hafta Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2024 fuarında tanıtılacak ürünler arasında 27 ve 32 inç iki yeni küçük monitörün yanı sıra 49 inç Odyssey OLED G9 ekranın güncellenmiş bir versiyonu da yer alıyor.

Samsung’un basın açıklamasında, üç yeni Odyssey monitörünün de “OLED Glare-Free teknolojisi” içereceği belirtiliyor. Bu sayede monitör sahipleri her türlü aydınlatma koşulunda monitörlerinden en iyi görüntüyü alabilecekler. Üç monitör de canlı renkler ve derin siyahlar için VESA DisplayHDR True Black 400’ü ve PC oyunları oynarken grafiksel yırtılma ve takılmaları azaltmaya yardımcı olacak AMD FreeSync Premium Pro’yu destekleyecek.

27 inç 2.560 x 1.440 Samsung OLED G6 ve 32 inç 3.840 x 2.160 Samsung OLED G8’in her ikisi de 16:9 en boy oranına sahip düz monitörler olarak karşımıza çıkıyor. Her ikisi de yeni ince 3,9 mm metal çerçeve tasarımına sahip. Her ikisi de şirketin Core Lighting+ adını verdiği ve monitörün arkasından ortam ışığı üreten desteği içeriyor. G6 360 Hz yenileme hızına sahipken G8 240 Hz yenileme hızına sahip.

Kavisli ultra geniş Samsung Odyssey OLED G9‘un güncellenmiş bir versiyonu da yakında geliyor. Bu versiyon 5.120 x 1.440 çözünürlüğe ve 32:9 en boy oranına sahip olacak. Hem G9 hem de daha küçük olan G8, şirketin Multi Control adını verdiği özelliğe sahip olacak: “Multi Control, kullanıcıların fare ve klavyelerini kullanarak daha sorunsuz, daha verimli bir çalışma süreci için Samsung monitörleri ile Galaxy Book, tablet veya telefonları da dahil olmak üzere diğer Samsung cihazları arasında sorunsuz bir şekilde görüntü ve/veya metin aktarımı yapmalarını sağlıyor.”

Hem Samsung Odyssey OLED G9 hem de G8 monitörler, Matter destekli akıllı ev cihazlarını sorunsuz bir şekilde bağlamak için Samsung SmartThings Hub olarak da kullanılabiliyor. Her iki monitör de bilgisayara ihtiyaç duymadan buluttan film, dizi ve oyun akışı için entegre Samsung Smart TV ve Gaming Hub platformlarına sahip olacak.

Yeni Samsung Odyssey OLED monitörlerin çıkış tarihleri ve fiyatları ise henüz belirsiz.