Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 Duyuruldu! İşte Özellikleri

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 Duyuruldu! İşte Özellikleri

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 Özellikleri

Qualcomm, Eylül 2023 tarihinde Snapdragon XR2 Gen 2 çipini tanıttıktan birkaç ay sonra sanal gerçeklik odaklı işlemcisini güncelliyor. Yeni Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2, selefine kıyasla çok sayıda donanım performansı ve özellik iyileştirmesi sunacak. İşte Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 özellikleri.

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 Özellikleri

Qualcomm, Snapdragon XR2+ Gen 2’nin XR2’ye kıyasla GPU frekansını yüzde 15 ve CPU frekansını yüzde 20 artıracağını belirtiyor. İşlemci, sanal gerçeklik başlıklarında 12’den fazla kamerayı destekleyecek ve her bir göz ekranında 4.3K çözünürlüklere izin verirken aynı zamanda uygulamaları ve oyunları 90 FPS’ye kadar çalıştıracak. Başlık ayrıca Wi-Fi 6, GE ve yakında çıkacak olan Wi-Fi 7 kablosuz standartlarının yanı sıra 12 ms tam renkli transparan videoyu da destekleyecek.

Qualcomm, yeni çipin sanal gerçeklik ve karma gerçeklik cihazlarında kullanımını artırmaya yardımcı olmak için bir sanal gerçeklik/karma gerçeklik referans tasarımının oluşturulmasına yardımcı olduğunu belirtti. Bu tasarım Goertek tarafından geliştirildi ve Tobii’nin göz izleme teknolojisini içeriyor.

Şirket, yeni Snapdragon XR2+ Gen 2’nin adı açıklanmayan bir Samsung sanal gerçeklik başlığında kullanılacağını paylaştı. Samsung ilk olarak Şubat 2023’te Qualcomm ve Google ile ortaklaşa genişletilmiş gerçeklik başlıklarını piyasaya sürmeyi planladığını duyurmuştu.