Anasayfa Haber Apple Vision Pro Bataryası 2.5 Saat Boyunca 2B Film Oynatabilecek

Apple Vision Pro Bataryası 2.5 Saat Boyunca 2B Film Oynatabilecek

Apple Vision Pro bataryası

Apple Vision Pro başlığının çıkış tarihi duyurusu ile birlikte cihazın harici bataryasının 2.5 saate kadar 2B video oynatmayı desteklediğini açıkladı. Açıklanan bu süre bataryanın tek şarjla “genel kullanım”da sunduğundan yarım saat daha fazla olarak karşımıza çıkıyor.

Apple, cihazın ürün sayfasını ekstra ayrıntıyla sessizce güncelledi ve “Apple TV uygulamasından satın alınan 2B film içeriğini kullanarak bir Ortam ile birlikte” yapılan testlere dayalı olarak 2.5 saatlik “video oynatma” iddiasını haklı çıkardı. Ortamlar, kullanıcıların etraflarındaki alanı dönüştürmesine olanak tanıyacak ve Sinema Ortamları bir odayı kişisel bir sinema salonuna dönüştürebilecek.

Bu arada Apple’ın “genel kullanımı”, video oynatma, internette gezinme, uzamsal video çekme ve FaceTime gibi görevlerin gerçekleştirilmesi olarak tanımladığını not olarak düşelim.

Apple, Vision Pro’nun harici batarya paketinin 2B video içeriği izlerken daha uzun süre çalışacak şekilde optimize edildiğine dair ilk kez bir açıklama yaptı; Apple daha önce bataryanın tek şarjla yalnızca 2 saat dayandığını söylemişti. Ek olarak şirket daha önce, bataryanın harici bir güç kaynağına takılması durumunda Vision Pro’nun süresiz olarak kullanılabileceğini söylemişti ancak bu metin Vision Pro ürün sayfasından kaldırıldı.

Apple, Vision Pro kullanıcılarının HDR içerik desteğiyle 30 metre genişliğinde bir ekranda Apple TV+, Disney+, Max ve diğer hizmetlerden film ve TV programlarını izleyebileceğini söylüyor. Kullanıcılar Apple TV uygulamasında 150’den fazla 3B içeriğe de erişebilecek.

Vision Pro ön siparişleri 19 Ocak Cuma günü başlayacak ve başlık 2 Şubat tarihinde ABD’de satışa sunulacak.