Anasayfa Etkinlik CES NVIDIA GeForce Now, G-Sync Desteği Alıyor

NVIDIA GeForce Now, G-Sync Desteği Alıyor

GeForce Now G-Sync

NVIDIA, CES 2024 sırasında RTX 40 Super serisini tanıtırken yakın gelecekte GeForce NOW bulut oyun hizmeti servisine ekleyeceği yeni özellikleri de duyurmayı ihmal etmedi. Bu özelliklerden en çok dikkat çeken ise GeForce Now için gelecek olan G-Sync desteği.

NVIDIA G-Sync, GPU’nun kare hızı çıkışını monitörün yenileme hızıyla senkronize ederek oyundaki görsellerin yırtılmasını veya takılmasını önlüyor ve oyun sırasında daha akıcı bir grafik deneyimi sağlıyor. NVIDIA’nın basın açıklamasında, G-Sync uyumlu monitörlere sahip kullanıcıların GeForce Now’da oturum açabilecekleri ve G-Sync Cloud özelliğinin “ekranın yenileme hızlarını akış hızına uyacak şekilde değiştireceği” belirtiliyor.

Hizmete gelen bir diğer yenilik ise Day Pass. Önceden, GeForce Now’ın Priority veya Ultimate katmanlarından birini denemek istiyorsanız aylık bir ücret ödemeniz gerekiyordu. Şubat ayının başından itibaren oyuncular, GeForce RTX 4080 GPU desteğinin yanı sıra DLSS 3.5, tam ışın izleme ve bu özellikleri destekleyen oyunlar için NVIDIA Reflex gibi özelliklere sahip Priority Day Pass’i 24 saat boyunca 3,99 dolar karşılığında veya Ultimate Day Pass’i 24 saat boyunca 7,99 dolar karşılığında kullanabilecek.

Android cihaz sahipleri de yakın gelecekte GeForce Now üzerinden 1440p çözünürlükte oyun oynayabilecek. NVIDIA şunları ekliyor: “Üyeler, dörtlü yüksek çözünürlük (2.560 x 1.440 piksel) desteğinin yanı sıra gelişmiş klavye ve fare desteğiyle bir Android cihazı taşınabilir bir oyun donanımına dönüştürebilecek. Bu, bir mobil cihaza bağlı harici ekranlarla oyun akışının geleceğine bir bakış sunuyor. Oyuncular bir USB-C bağlantı istasyonu kullanarak bir Android telefonu 1080p veya 1440p oyun monitörüne veya TV’ye bir klavye ve fare veya oyun kumandası ile bağlayabilirler.”

GeForce Now aboneleri için oyun yelpazesi genişlemeye devam edecek. NVIDIA, iki yeni Blizzard oyunu olan Diablo IV ve Overwatch 2’nin yakında hizmete ekleneceğini belirtiyor. Servise eklenecek diğer oyunlar arasında Honkai: Star Rail, Pax Dei ve Exoprimal yer alıyor.