Anasayfa CES CES 2024 CES 2024’te MSI Fuar Standını Gezdik – Vlog

CES 2024’te MSI Fuar Standını Gezdik – Vlog

MSI CES 2024

Las Vegas’ta düzenlenen Consumer Electronics Show 2024 yani CES 2024’te MSI’a ayrılan alanı geziyoruz.

Shorts videolarımızda MSI’ın yeni oyuncu dizüstü bilgisayarlarını, monitörlerini, sıvı soğutmalı SSD’sini ve yapay zeka odaklı ürünlerini size de ulaştırmıştık. Şimdi de şirketin özel alanında ufak bir tur atarak genel bir bakış atıyoruz.

Bu alanda kurumsal bilgisayarlar, oyun bilgisayarları ve monitörler için geniş bir alan ayrılmış.

Ek olarak şirketin özel tasarımlı ekran kartları da yine bu alanda yer alıyor. Shorts videosundan hatırlayacağınız üzere MSI’ın RTX 4080 Super ekran kartını yakından görmüştük. Bu ekran kartı, NVIDIA’nın FE tasarımı gibi bir tasarıma sahip ve 2 fanla birlikte geliyor. Fanlardan biri ön yüzeyde kendini gösterirken, diğeri ise arkada, tam zıt yönde yer alıyor. Burada şirketin diğer RTX 4000 Super serisi ekran kartlarını görme şansı yakalıyoruz.

PCIe 5.1 destekli güç kaynakları

MSI, bilgisayarlarının hemen yanında yeni PCIe 5.1 destekli güç kaynaklarını da sergilemeyi ihmal etmemiş. Bu güç kaynakları NVIDIA RTX 40 serisi için özel olarak optimize edilmiş ve üst düzey güç sunan modeller üç adete kadar ekran kartı için hazırlanmış.

Dışı LED kristal ekranlı kasalar!

MSI MEG Maestro Showcase adı verilen bilgisayar kasası, normal şartlarda şeffaf olan cam kapağının yerine animasyon yansıtılabilen LED film kaplı bir kapakla geliyor. Bu kapak kasanın ön tarafına kadar uzanıyor ve senkronize çalışan, tıpkı bir ekran gibi davranan bir yapıda.

Üst düzey anakartlar

MSI denince akla ilk gelen şeylerden biri de tabii ki anakartlar. Şirket, standında üst düzey ve yenilenmiş anakartlarını da görücüye çıkarmış. Bunlar arasında özellikle Intel’in Z790 çipsetini bulunduran modeller dikkat çekiyor.

Farklı alt isimlendirmelere sahip bu anakartlar, aynı ürün grubunda yer alan sıvı soğutma ve güç kaynağı modelleriyle de kombinlenebiliyor.

Tabii ki MSI bu bileşenlerle toplanmış bilgisayarlarını da göstermeyi ihmal etmemiş.

Yeni ve güçlü dizüstü bilgisayar modelleri

Şirketin bu yıl odağında dizüstü bilgisayarlar da var. Yeni cihazlar özellikle Intel’in 14. nesil Core i9’a kadar işlemcilerini, NVIDIA’nın da RTX 4090’a kadar ekran kartlarını içeriyor.

Daha uygun fiyatlı seçeneklere göz atacak kullanıcılar için orta-üst düzey cihazlar da yine bu stantlarda mevcut.

Fuarın yıldızlarından biri: MSI Claw

Steam Deck ve ASUS ROG Ally’den sonra rekabet daha da genişledi ve MSI da yeni el konsolu ile karşımıza çıkmıştı. MSI Claw A1M, Intel Arc GPU’larla birlikte Intel’in yeni “Meteor Lake” Ultra Core yongasını kullanıyor. Cihazın içinde Intel Core Ultra 7 155H’e kadar işlemci bulunacak. 16 GB RAM ile gelecek olan konsolun PCIe Gen4 NVMe SSD ile geleceğini de belirtelim.