Anasayfa Haber Performansı Artıran AFMF Teknolojisi 700M Entegre GPU’lara Geliyor

Performansı Artıran AFMF Teknolojisi 700M Entegre GPU’lara Geliyor

AMD, yeni bir önizleme sürücüsü ile Radeon 700M entegre GPU’lara AMD Fluid Motion Frames (AFMF) teknolojisini getirdi. 23.40.01.10 sürümlü önizleme sürücüsünün notlarında bu açıkça belirtilmiş. Peki performansı önemli düzeyde artırabilen AFMF hangi ürünlere geliyor?

7040 ve 8040 Mobil APU’ar, Ryzen 8000G masaüstü APU’lar ve ASUS ROG Ally gibi konsollarda yer alan Z1 ve Z1 Extreme SoC’larda 700M serisi dahili grafik çözümleri yer alıyor. Özetle, harici ekran kartı olmayan, ancak nispeten güçlü RDNA 3 grafik çözümlerinden faydalanan sistemler oyunlarda daha iyi performans gösterebilecek.

AFMF, esasen FSR 3 kare üretimini bazı eksik özelliklerle birlikte tüm DX11 ve DX12 oyunlarına taşıyan geniş bir sürüm. Neden eksik dedik? Bu teknoloji yeni kareleri daha doğru bir şekilde oluşturmak için hareket vektörlerini kullanamıyor, bu da AFMF’nin kalitesinin FSR 3 ve DLSS 3’e kıyasla önemli ölçüde düşebileceği anlamına geliyor. Diğer kare oluşturma teknolojileri gibi AFMF de gecikmeyi artırıyor, ancak AMD’nin Anti-Lag+ teknolojisi bunu kısmen dengeleyebilir.

Nispeten düşük görüntü kalitesi ve artan gecikme süresi AFMF’yi iki ucu keskin bir kılıç haline getiriyor. Harici GPU’ya sahip kullanıcılar AFMF’yi kullanmak istemeyebilir. Öte yandan, bu teknoloji 700M iGPU’lar için özellikle kullanışlı olabilir. Serinin en güçlü yongası 780M bile harici kartlara göre zayıf kalıyor ve AAA oyunlarda boynunu bükebiliyor. İşte performansın yetersiz kaldığı o esnada AFMF devreye girebilir.