Anasayfa CES CES 2024 ASUS’un CES 2024 Fuarında Tanıttığı Ürünler – Vlog

ASUS’un CES 2024 Fuarında Tanıttığı Ürünler – Vlog

In Search of Incredible: Transcendence

CES 2024’te, Las Vegas’taki fuar gezimize ve fuarın ilgi çekici ürünleri ile teknolojilerini sizinle buluşturmaya devam ediyoruz. Fuarda ASUS’un yeni dizüstü bilgisayarlarını, monitörlerini ve daha birçok ürününü Shorts videolarımızla sizlerle buluşturmuştuk.

Şimdi ise ASUS’a ayrılan alanı tümüyle gezerek notlarımızı aktarıyoruz.

ASUS, yayıncı aksesuarlarını yeniledi

Fuarda kurduğu stantta çeşitli ürün gruplarını bölüm bölüm ayıran ASUS, yayıncılıkla ilgili ekipman ve donanımları için de bir demo alanı oluşturmuş. Burada şirketin yeni yayın mikrofonu olan ROG Carnyx, mikrofon tutucu ve oyuncu ekipmanlarını görüyoruz.

ASUS fuarda neredeyse her ekipmanı için yaptığı iç dizayn sergisini ROG Carnyx için de yapmış. Bu sayede mikrofonun iç yapısını ve kullanılan bileşenleri çok daha iyi görebiliyoruz.

Soğutma ihtiyacı duyan üst düzey OLED monitörler

Monitör teknolojileri gelişiyor, bunun yanında OLED paneller de yapısı gereği daha fazla ısınmaya başlıyor. ASUS, bu problem için özel bir soğutma sistemi geliştirmiş ve bu sayede OLED monitörler serin çalışarak burn-in problemini yaşamamış oluyor.

Bunun bir örneğini 800R kavise sahip monitörde bile görüyoruz. Bunun haricinde flat yani düz panellere sahip modellerde de 480 Hz’e kadar hızlar görüyoruz. ASUS, söz konusu monitörün dünyanın en hızlı OLED monitörü olduğunu belirtiyor.

Üst düzey oyuncu telefonu: ROG Phone 8 ve 8 Pro

Asus ROG Phone 8 Pro

ASUS, çok beklenen oyuncu telefonları ROG Phone 8 ve 8 Pro’yu CES 2024’te düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. Yeni telefonlar 165 Hz yenileme hızına ve 2500 nitlik parlaklığa sahip 6.78 inçlik AMOLED panellerle geliyor. Bu ekranlara 24 GB’a kadar LPDDR5X RAM ve 1 TB’a kadar UFS 4.0 depolama alanıyla eşleştirilen Snapdragon 8 Gen 3 yongası eşlik ediyor.

Küçük boyutta büyük performans: ROG NUC

Standın gözde ürünlerinden biri de ROG NUC mini bilgisayar oldu.

Asus ROG NUC

Intel Core Ultra 7 155H veya Core Ultra 9 185H işlemcilere sahip olacak olan NUC’ta GPU seçenekleri NVIDIA GeForce RTX 4060 ve 4070 iken, RAM miktarı ise 32 GB’a kadar çıkabiliyor. Depolama tarafında da üç adet M.2 2280 PCIe Gen4x4 yuvası mevcut.

Çift ekranlı laptop: ZenBook Duo

Şüphesiz ASUS’a ayrılan alanda en dikkat çeken dizüstü bilgisayar ASUS ZenBook Duo modeli oldu. Yeni laptop, adından da anlaşılacağı üzere çift ekran ile kullanılabiliyor ve klavye kısmı da ayrı bir şekilde, kablosuz olarak çalışıyor.

ASUS ZenBook Duo

Özellikle çoklu ekran kurulumuyla çalışan beyaz yakalılar ve içerik üreticiler için taşınabilir bir ofis iş istasyonu olan cihaz, Intel Core Ultra 9 işlemcisi ve 3K 120 Hz ekran özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Yeni nesil donanımları içeren oyuncu laptopları

ASUS, ZenBook modellerinin dışında ROG ailesinin oyuncu modellerini de fuarda sergiliyor. Bu cihazlar 14. nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA RTX 40 serisi ekran kartlarıyla yüksek performansı hedefliyor.

ASUS ROG Zephyrus g14 ve g16

Özel soğutma sistemini geliştiren ASUS, sıvı metal macun kullanmayı da ihmal etmemiş.

Wi-Fi 7 destekli ağ ürünleri

Wi-Fi 7’nin onaylanması ve üreticilere lisanslanmasının ardından fuarda Wi-Fi 7 ürünleri de boy göstermeye başladı. Tabii ki ASUS da bu üreticilerden biriydi ve şirket yeni router ve mesh sistemlerini Wi-Fi 7 ile güncelledi.