Anasayfa CES CES 2024 Video Yükseltme: AMD FSR, Yakında YouTube ve VLC’ye Geliyor

Video Yükseltme: AMD FSR, Yakında YouTube ve VLC’ye Geliyor

RTX ekran kartına sahip sistemlerde bir süredir RTX Video Super Resolution (VSR) teknolojisi kullanılabiliyor. Bu teknolojiyle birlikte video oynatma ve akışlarda ML tabanlı görüntü yükseltme uygulamak mümkün. Intel’in kendi “Intel Video Super Resolution” teknolojisi üzerinde çalıştığını duymuştuk. Şimdi ise AMD, benzer bir teknolojiyi geniş GPU yelpazesine sahip sistemlere ulaştırıyor.

AMD, CES 2024 duyuruları sırasında donanımlarıyla birlikte video yükseltme tekniğinden de kısaca bahsetti. Kırmızı takım video kalitesini yükseltmek için FSR teknolojilerinden faydalanacak. Akan videoları yükseltme işlevi bir sonraki Radeon Adrenalin sürücü güncellemesi ile gelecek ve çevrimdışı içerik için teknolojiyi destekleyen bir VLC güncellemesi ilk çeyrekte sunulacak.

Tanıtımda sırasında bir canlı bir video ve fazla detay göremedik. Ancak AMD, bir YouTube videosunu 720p’den 1440p’ye yükseltmenin fark edilir derecede daha net bir görüntüyle sonuçlanabileceğini ima etti.

NVIDIA yaklaşık bir yıl önce RTX Video Super Resolution’ı tanıtmış, YouTube ve akış hizmetlerinin yanı sıra VLC’deki çevrimdışı çekimler için tarayıcıda yükseltme desteği sunmuştu. AMD’nin iyi yönü her zaman desteği geniş tutması. NVIDIA’nın çözümü yalnızca RTX ekran kartlarında çalışıyordu. AMD FSR ise konsollar ve rakiplerin GPU’ları da dahil olmak üzere çoğu donanımla uyumlu çalışabiliyor. Sistem gereksinimlerini henüz bilmiyoruz, ilk duyduğumuz anda sizlerle paylaşacağız.

Son bir ek olarak, Radeon Adrenalin sürücü güncellemesi RDNA 3 GPU’larda AVC, HEVC ve AV1 kodlamasını da iyileştirecek.