Anasayfa Haber Yeni PS5 Oyun Kolu Göründü: DualSense V2

Yeni PS5 Oyun Kolu Göründü: DualSense V2

Dolaşan haberlere bakılırsa geliştirilmiş bir PlayStation 5 kontrol cihazı yakında konsol oyuncularının beğenisine sunulacak. Best Buy Canada, normal DualSense tasarımının yenilendiğini gösteren bir Sony PlayStation 5 DualSense “V2” kontrol cihazı listeledi ve ardından hızlı bir şekilde listelemeyi kaldırdı.

Fiyatlandırma Kanada’daki mevcut DualSense fiyatıyla (89,99 CAD) aynıydı. Fiyatın aynı kalması güzel, diğer taraftan bu kontrolcü yenilemesi ile birlikte gelen bazı yenilikler var.

En büyük değişiklik cihaz ağırlığında. Orijinal DualSense 360 gramken yenilenen sürüm 280 grama düşürülmüş. Bu da toplam ağırlıkta kabaca %22’lik azalma demek. Aslında PS5 ile birlikte gelen oyun kolu da ağır değildi, ancak uzun süreli oyunlarda hafif olan sürüm daha konforlu olacaktır.

DualSense V2’deki bir diğer büyük gelişmeye gelince, pil ömrünün 12 saate kadar uzaması bekleniyor. Yoğun kullanımda orijinal DualSense’in pili 6 saat ya da daha kısa sürede tükenebiliyordu. Dolayısıyla bu gelişme oyuncular için oldukça önemli.

DualSense V2 kontrol cihazlarının aynı anda 2 adede kadar kontrol cihazını şarj edebilen DualSense Şarj İstasyonu ile birlikte sunulacağı bildirildi. Normalde ürün ayrı bir satın alma opsiyonuyla sunuluyor.

Yenilikler PlayStation 5 sahibi kitlenin yanı sıra PS oyun kolunu tercih eden PC oyuncuları için de fayda sağlayacak. En güzel yanı, standart oyun kolu ile aynı fiyata daha gelişmiş ürünü almak mümkün olacak gibi görünüyor. Yenilenen kontrolcü eğer gerçekten ücretsiz şarj istasyonlarıyla birlikte geliyorsa bu da bir diğer önemli artı.