Anasayfa Haber Discord, 170 Kişiyi İşten Çıkartıyor

Discord, 170 Kişiyi İşten Çıkartıyor

Discord İşten Çıkarma

Teknoloji dünyasındaki işten çıkartma dalgası devam ediyor. Şimdi de Discord tarafından personelin yüzde 17 oranında azaltılacağı, bunun da 170 kişi anlamına geldiği açıklandı. Sohbet uygulamasının henüz karlı hale gelmediğine dair endişelerin kararda rol oynadı ifade ediliyor. Discord CEO’su Jason Citron, işten çıkarmalar başladığında departmanlardaki personelin etkileneceğini söyledi.

Bildiriye göre Citron, şirketin 2020’den bu yana çok fazla kişiyi işe aldığına inanıyor. Citron bunun iş gücünün Discord’u “daha az verimli” hale getiren projeler üstlenmesine yol açtığını yazdı. CEO, şirketin odak noktasını keskinleştirmesi gerektiğini ekledi ancak kesintilerin “bizi güçlü ve kârlı bir iş kurmaya devam etmek için en iyi konuma getirdiği” dışında ileriye dönük herhangi bir strateji hakkında herhangi bir fikir vermediğini ifade etti.

Discord, işten çıkardığı 170 çalışanına kısa vadeli ücret ve sosyal haklar sağlamaya devam edecek. Bu aynı zamanda şirketin personel kesintisine başvurduğu ilk sefer değil. Şirket yakın zamanda geçen yılın sonunda personelinin yüzde dördünü işten çıkarmıştı ve bundan önce de 2019’da açıklanmayan sayıda personel kesintisi yapmıştı.