Anasayfa CES CES 2024 Oyunculara Yapay Zekayla Yardımcı Olan Monitör: MEG 321URX QD-OLED

Oyunculara Yapay Zekayla Yardımcı Olan Monitör: MEG 321URX QD-OLED

CES 2024 bu yıl dolu dolu geçiyor. Technopat.Net‘i takip ettiyseniz zaten tüm yeniliklerden haberdar olmuşsunuz demektir. Tahmin edebileceğiniz gibi yapay zeka organizasyonun önemli bir parçası. Yapay zeka, monitörler de dahil olmak üzere her yerde: MEG 321URX QD-OLED.

MSI, yakında piyasaya sürülecek olan üst düzey MEG 321URX QD-OLED monitörünü konukların önüne getirdi. Üst sınıf monitör alıştığımızın dışında farklı şeyler sunuyor: Örneğin League of Legends’taki düşmanları algılayacak ve nereden geldiklerini göstermek için ekrana bir simge ekleyecek yerleşik bir yapay zeka hızlandırıcısına sahip.

Yapay zeka özelliği LoL oyuncuları arasında bir haksız rekabete neden olabilir lakin bu ayrı bir konu. Peki MSI’ın SkySight adını verdiği özellik kullanıcıya herkesin sahip olmadığı avantajı nasıl sağlıyor? Yapay zeka işleme ve görüntü oluşturma, bilgisayarın işletim sistemi ve yazılımından bağımsız olarak monitörün kendi donanımında gerçekleştiği için tespit edilmesi zor.

SkySight, üreticiye göre düşmanların nereden geldiğini görmek için ekrandaki mini haritayı analiz ederek çalışıyor. Aslında bunu oyuncular kendi çabalarıyla da yapabilir, ancak yapay zeka tespiti her şeyi daha kolay hale getiriyor. MEG 321URX’in yapay zekası aynı zamanda League of Legends’daki sağlık durumunuzu da takip ederek çerçevenin altındaki RGB LED ışık çubuğunu (Spectrum Bar) oyun içi sağlık çubuğunuzla eşleşecek şekilde aydınlatabiliyor.

MSI temsilcileri MEG 32URX’in ne tür bir yapay zeka işlemcisi kullandığını ve dahili bir depolama birimine sahip olup olmadığını söylemedi. 2024 yılı içerisinde yeni detaylar ve farklı ürünler gün yüzüne çıkacak.