Anasayfa Haber Apple Watch Series 9 ve Ultra 2, SpO2 Takibi Özelliğini Kaybedebilir

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2, SpO2 Takibi Özelliğini Kaybedebilir

Apple Watch Series 9 Ve Watch Ultra 2

Apple’ın geçtiğimiz yıl tıbbi teknoloji şirketi Masimo ile yaşadığı patent anlaşmazlığı nedeniyle Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’yi ABD’de satması yasaklanmıştı. Ancak Apple akıllı saatlerini satmaya devam etmek için geçici bir yasak kararı aldı ve şimdi teknoloji devinin patent anlaşmazlığının SpO2 (kan-oksijen seviyesi) sensörleriyle ilgili olduğu için kalıcı bir yasaktan kaçınmak için iki saatteki kan-oksijen işlevini kapatabileceğini öğreniyoruz.

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’de SpO2 sensörünün devre dışı bırakılması Apple’ın ABD’de kalıcı bir yasaktan kaçınmasına, satışlara devam etmesine ve iki taraf anlaşmaya vardığında bir yazılım güncellemesiyle yeniden etkinleştirmesine olanak sağlayacak.

Şirketin ayrıca SpO2 özelliği devre dışı bırakılmış Watch Series 9 ve Ultra 2’yi perakendecilere göndermeye başladığı ancak onlardan saatleri açmamalarını veya satmamalarını istediği bildirildi. Son olarak anlaşmazlığın ABD’deki satışlarla ilgili olduğunu, bu nedenle ABD dışındaki Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 kullanıcılarının SpO2 özelliğini kullanmaya devam edebileceğini belirtelim.